ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie de crestere al copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot obtine o indemnizatie de crestere al copilului daca nu sunt angajata? Am terminat anul trecut in luna iunie - iulie, masterul, si in luna septembrie am ramas insarcinata si nu m- am putut angaja!
Ce ar trebui sa fac?

Adaugata in: Contributii sociale
Camelia Nicolau
 User  Camelia Nicolau
a intrebat la 28 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Din pacate nu puteti beneficia de indemnizatie in aceasta situatie. Daca insa va inscrieti la o insitutie de invatamant la un program precum masterat sau doctorat, ati putea beneficia de indemnizatie daca la momentul nasterii copilului veti frecventa o astfel de institutie. Totodata, daca in acest timp ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj, ea ar fi fost luata in considerare ca perioada asimilata stagiului de cotizare. Daca nu se aplica nici una din aceste situatii, nu puteti beneficia de indemnizatie, numai alocatia pentru copil.

Art. 2 - OUG 111/2010 modificata prin HG 124/2011

5 Cele 12 luni prevazute la alin. 1 pot fi constituite integral si din perioadele ??n care persoanele s-au aflat ??n una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
................
m frecventeaza, fara ??ntrerupere, cursurile de zi ale ??nvatam??ntului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale ??nvatam??ntului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, ??n tara sau ??n strainatate, ??ntr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de ??ntrerupere a cursurilor din motive medicale;

n au calitatea de doctorand, ??n conditiile prevazute de Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024