ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie pentru crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, din pacate nu am inteles foarte bine raspunsul dvs, va rog daca imi puteti spune pe întelesul meu, daca o sa intanpinam dificultati dupa nasterea copilului avand in vedere ca pe data de 13-05 a încetat un contract de munca si pe 05-05 a început altul, fara alte întreruperi in ultimii 3 ani.

Va multumesc mult




"Conform OUG 111/2010, art. 4 alin. 1 In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. 1 se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. 5 si 6, considerate luna intreaga.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. 5 si 6.
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. 2. "

Rradu B.
 User  Rradu B.
a intrebat la 17 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iun. 2015
Daca realizati venituri impozabile in cele 12 luni anterioare datei nasterii, puteti intra in concediu si primi indemnizatia pentru crestere copil fara nicio problema. Din datele prezentate de dvs nu apar sa fie pauze, deci ar trebui sa nu intampinati probleme la acordarea acestor drepturi. Daca mama copilului este asigurata la sistemul de sanatate prin plata contributiei de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, atunci va fi obligata sa efectueze cel putin 42 de zile de concediu de lauzie, din totalul celor 126 de zile de concediu de maternitate pre si postnatal. Ceea ce inseamna ca dvs veti putea intra in CIC dupa finalizarea concediului de lauzie de catre mama. Daca ea nu indeplineste conditiile pentru concediul de maternitate pre si postanatal, intr-un astfel de caz dvs puteti intra in CIC imediat dupa nasterea copilului.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024