ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lipsa perioade de cotizare la pensii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce voi face in situatia: zilele trecute am avut nevoie de o Adeverinta de la Casa de pensii privind stagiul meu de cotizare la CAS.Adeverinta mi-a fost eliberata pe perioada aprilie 2001 - pana in prezent. si astfel am constatat ca din anul 2002 imi lipseste 1 luna, din anul 2003 imi lipsesc 10 luni, din anul 2004 imi lipsesc 3 luni.Intrucat am vechime neantrerupta, am verificat si declaratiile pe care le-am dus de-a lungul timpului (am stampile de predare pe suportul de hartie al acestora, se lasa doar discheta), probabil si ceilalti colegi ai mei au vechime lipsa, va rog sa-mi spuneti ce pot face pt.remedierea situatiei? Probabil alte declaratii, dar pe ce program? Si unde se depun acestea? Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Rodica Sireteanu la 23 Iul. 2014
Stagiile de cotizare ar trebuie sa existe in evidenta lor atat timp cat au fost platite de catre angajator (pentru salariati) sau contribuabil (pentru restul cazurilor) si depuse declatiile in mod corect. Cei de la Casa de pensii va pot spune ce documente sa le prezentati pentru a face dovada existentei acelor stagii. Daca la ei apar neplatite atunci e foarte posibil sa fie o problema de la angajator si nu de la Casa de pensii, sau banii sa nu fi ajuns in contul corect. Cea mai potrivita solutie este sa incercati sa obtineti un raspuns de la Casa de pensii direct referitor la acele perioade de pauza. Foarte probabil sa fie si o eroare in programele lor interne, prin care tin evidenta stagiilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Rodica Sireteanu
 User Rodica Sireteanu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iul. 2014
Nu au existat concedii fara plata, am spus in intrebare, am depus declaratiile in termen, si asta am spus mai sus, este clar ca problema este la ei, deci cum trebuie procedat concret?Exista un program anume care trebuie completat pt.anii 2003-2005, sau raspunsul il voi gasi doar la Casa de Pensii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2014
Daca au exista concedii fara plata, sau ale perioade pentru care nu se plateste cotizatie, verificati mai intati daca aceste perioade corespund cu cele de pe adeverinta. Daca nu, atunci posibil sa fie o eroare in sistemul lor si sa fie necesar sa mergeti cu adeverinte sau documente jusificative din care sa rezulte ca ati platit contributia pentru intervalele de timp precizate.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024