ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

poprirea pe alocatia de stat este ilegala?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Tocmai ce mi-am deschis un cont la BT ptr a primi alocatia de stat ptr copii pe card, eu am deja pe numele meu un credit de nevoi personale la Bancpost pe care mi s-a pus poprire pe salariu din cauza restantelor.
Rugamintea mea este sa ma lamuriti daca e posibil sa mi se puna poprire si pe alocatia copiilor ptr ca, contul este tot pe numele meu desi stiu ca acest lucru este ilegal banca nu prea tine cont de acest lucru ei insisi incalcand legea, in cazul in care mi se va pune poprire pe alocatie ce ma sfatuiti sa fac.

Va multumesc. Cu Stima - Daniela Nica

Daniela Nica
 User  Daniela Nica
a intrebat la 14 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns userului cristina caluian la 14 Feb. 2014
Scuze, nu am observat ca dna. Popa v-a enumerat deja celelalte tipuri de sume care nu pot fi urmarite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2014
In cazul in care se executa silit sumele reprezentand alocatie de stat pentru copii, depuneti contestatie la executarea silita. Nu pierdeti timpul cu alte proceduri sau cu discutii cu banca.
Conform Codului de procedura civila, dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face ?n termen de 15 zile de la data c?nd:
1.contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care ?l contestă;
2.cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, ?nştiinţarea privind ?nfiinţarea popririi. Dacă poprirea este ?nfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor ?ncepe cel mai t?rziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3.debitorul care contestă executarea ?nsăşi a primit ?ncheierea de ?ncuviinţare a executării sau somaţia ori de la data c?nd a luat cunoştinţă de primul act de executare, ?n cazurile ?n care nu a primit ?ncheierea de ?ncuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.

Si nu doar alocaţiile de stat nu se pot urmari silit pentru niciun fel de datorii ci şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru ?ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate ?n caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2014
Din pacate bancile din Romania au aceasta practica de ceva vreme si intr-adevar ea nu respecta legea. Potrivit Codului de procedura civila sumele precum alocatia de stat pentru copil si indemnizatia crestere copil nu pot fi supuse unei popriri sau executari silite.

Art. 409 - CPC
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru ?ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate ?n caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

Daca ajungeti intr-o astfel de situatie cea mai sigura solutie va fi actionarea bancii in instanta sau apelarea la un mediator. Printr-o simpla discutie cu reprezentantii bancii nu cred ca veti ajunge la un rezultat corect.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024