ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trebuia sa platesc si contributia de pensie? (PFA)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt medic de urgenta....pana in ianuarie 2012 am avut contract cu spitalul fiind rezident, ulterior de la 1 februarie am contract de colaborare pentru a efectua garzi pana in prezent in acelasi spital (2-3 garzi lunar...asta inseamna pana in 500 ron cash pe card).

In paralel din 2009 am PFA la un spital privat din Bucuresti unde cei de acolo imi virau contributia la sanatate si impozitul, iar anual eu depuneam formularul 200. Nu am platit aici niciodata pentru somaj si pensie.
Am fost sunat de cei de la spitalul privat ca incepand cu septembrie 2012 s-a schimbat legea si nu o sa mai poata ei plati contributiile pentru impozit si sanatate, si o sa trebuiasca sa le platesc eu...cum o sa fac asta, se platestc lunar sau trimestrial?

Iar legat de pensie, trebuia sa platesc anul asta (am contract de colaborare pentru a efectua garzi lunar in spitalul unde mi-am efectuat rezidentiatul ca medic).

Adaugata in: Contributii sociale
Cosmin Stefan
 User  Cosmin Stefan
a intrebat la 20 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cosmin Stefan
 User Cosmin Stefan
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Sep. 2012
Am din februarie, imediat cum am terminat examenul de specialitate contract individual de munca cu acelasi spital in care efectuez cateva garzi pe luna, venit din care cei de la spital platesc toate contributiile....in general raman cu 400-500 ron de la spital pe cele cateva garzi efectuate la ei.

Iar de luna asta (sfarsitul lui septembrie) cei de la spitalul privat unde am pfa, nu o sa mai plateasca impozitul si contributia la sanatate ca si pana acum si ma pun sa semnez un contract aditional in baza caruia o sa ma duc sa depun formularul 220 cu suma orientativa pe care o sa o incasez in octombrie si noiembrie, ca apoi sa platesc eu din buzunar impozitul si sanatatea pe respectivele 2 luni....si apoi mai departe la fel din 3 luni in 3 luni.

Luna septembrie cica o sa iau banii fara probleme ca de impozit si sanatate s-au ocupat ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2012
Impozitul de plateste trimestrial iar contributia pentru sanatate este platita lunar.

Daca sunteti salariat incadrat cu contract individual de munca si in acelasi timp realizati venituri din PFA nu platiti contributia pentru pensie.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024