ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trebuie platite asigurarile de sanatate pe perioada in care nu am avut niciun venit.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat o perioada de 3 ani (2007-2010) la o firma din Bucuresti, dupa care mi-am dat demisia. Din 2010- 2011 nu am avut niciun venit urmand un curs de marinari. In 2011 m-am angajat la o firma din Galati si lucrez pana in ziua de azi. Intre timp au aparut niste probleme de sanatate si am fost internat in spital si trebuie sa urmez un tratament pe mai multe luni. Am primit tratament de la spitalul care am fost internat dar cand am fost la medicul de familie sa-mi elibereze reteta mi-a fost solicitata o adeverinta eliberata de Casa de sanatate Galati care a refuzat eliberarea acestei adeverinte pe motiv ca in perioada 2010-2011 nu am platit asigurarii de sanatate cu toate ca eu in aceea perioada nu obtineam niciun venit. Eliberarea adeverintei respective facanduse dupa ce voi plati la CJS Galati acea perioada. Ma poate lamuri cineva ce este de facut .
Va multumesc!

Adaugata in: Contributii sociale
Iulian Relu Popa
 User  Iulian Relu Popa
a intrebat la 25 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mai. 2012
Din pacate legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede ca orice cetatean cu domiciliul in Romania are obligatia de a se asigura la sistemul de sanatate prin plata contributiei de 5.5%. Daca nu ati realizat venituri si nu v-ati aflat in intretinere unei persoane din familie - sotie, parinte -, atunci calculul se va face raportat la salariul minim brut pe tara stabilit pentru anii 2010 - 2011. La sumele datorate se aplica o penalizare zilnica de 0.01%, incepand cu prima zi dupa expirarea scadenteti de plata, penalizare care se aplica cu penalizare.

In 2010 slariul minim brut a fost 600 lei, iar in 2011 salariul minim a fost stabilit la 670 lei brut.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024