ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2% din impozitul pe venit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va salut !
Un cetatean care are o astfel de asociatie nonprofit, are o intelegere nescrisa cu salariatii care directioneaza 2 % din imozitul pe profit , adica cei 2% se imparte nemteste.
Atunci cand institutiile abilitate varsa banii rezultati din cei 2% in contul asociatiei nonprofit, cetateanul care o patroneaza, da salariatului 1%, iar restul de 1% il baga in buzunar.
Va rog sa-mi raspundeti daca o astfel de actiune este legala ,iar daca nu este legala ce institutie trebuie sa intervina in acest caz.

Adaugata in: Contributii
Lascar Nicu
 User  Lascar Nicu
a intrebat la 28 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2012
Nu, nu este legala. Pentru virarea impozitului de 2% trebuie sa existe un document semnat de ambele parti. In plus, impozitul ar trebui sa fie utilizat in scopul organizatiei si al activitatilor sale si nu in scop personal, de catre cel care detine organizatia resepctiva. Cat despre cel 1% care se intoarce la salariat din nou, este ilegal. Dupa parerea mea, acest lucru s-ar putea interpreta astfel: salariatul plateste la stat teoretic 15% impozit, 1% recuperandu-l practic "pe sub mana".

Institutia care poate interveni in acest caz este administratia financiara, eventual si ITM pentru ca vorbim de raporturi de munca.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024