ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculul corect al statului de plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In luna iulie 2014, unui salariat cu cim partial 4 ore/zi( salariul brut de 450 ron), i s-a facut act aditional de modificare a duratei muncii de la 4 ore la 8 ore/zi, la salariul brut de 900 ron. Mai exact pana in data de 20.07.2014 inclusiv a fost incadrat la program de 4ore/zi, iar din 21.07.2014 a fost incadrat la 8 ore/zi.
Intrebarea mea este cum ii pot calcula corect statul de plata? daca ii cumulez orele...am 128 ore in total...si ii calculez salariul in functie de orele per total lucrate...sau cele 56 de ore lucrate trebuie raportate la salariul de 450, iar celelalte de la salariul de 900? ...dar asta inseamna sa apara de 2 ori in statul de plata cu doua marci diferite. Va multumesc!

Adaugata in: Contributii
Ramona Rusen
 User  Ramona Rusen
a intrebat la 24 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ramona Rusen la 25 Iul. 2014
Da, este corect. Salariatul trebuie sa apara cu ambele norme in luna repsectiva, cu salariul corespunzator fiecareia calculat proportional cu timpul din luna lucrat cu acel salariu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona Rusen
 User Ramona Rusen
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iul. 2014
Inteleg de la dvs. ca salariatul trebuie sa-mi apara de doua ori in statul de plata , chiar daca are doua marci diferite (contributiile si impozitul pe salariu ar trebui sa se opreasca raportat la norma de lucru si salariul pentru fiecare norma din luna respectiva si nicidecum orele si salariul cumulat). Va intreb deoarece nu as vrea sa dea eroare la transmiterea declaratiilor. Va multumesc din suflet pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2014
Exact asa, se calculeaza raportat la fiecare norma si salariu detinut in luna respectiva. Este de prefesrat insa sa faceti astfel de modificari cu data de 1 a lunii, tocmai ca sa nu va complicatii cu declaratii si state de plata pentru doua norme si doua salarii din aceeasi luna.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024