ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract mandat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
- Care sunt contributiile sciale de achitat catre stat la un contract de mandat pentru functia de presedinte asociatie si functia de cenzor?
Multumesc,

Adaugata in: Contributii
Jana Stefan
 User  Jana Stefan
a intrebat la 15 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2013
Pentru contractul de mandat al presedintelui asociatiei de proprietari se vor plati impozitul de 16%, contribuita CASS angajat 5,5% si CASS angajator 5,2%, contributia pentru accidente de munca sau boli profesionale calculat in functie de clasa de risc, contributia CAS angajat 10,5% si angajator 20,8%. Daca persoana in cauza este si pensionar, nu se polateste contributia pentru pensii (CAS).

In cazul cenzorului, acesta poate fi platit fie prin contract de mandat fie printr-unul de prestari servicii. Pentru contractul de mandat se retin contributii la fel ca in cazul presedintelui. Iar pentru cel de prestari servicii asociatia de proprietari va retine si plati: impozit pe venit de 10% sau 16%, in functie de cum se stabileste prin contract, CAS angajat 10,5% si CASS de 5,5%. Daca persoana este si pensionara nu se va retine si vira contributia pentru pensie. Somajul este optional pentru ambele tipuri de contracte, nu mai reprezinta o obligatie din 2012, iar pentru pensionari nu se plateste somajul indiferent de venitul obtinut si tipul lui.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024