ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contributii la stat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Fostul angajator a eliberat sotiei mele o adeverinta de vechime in urma incetarii CIM in care nu este facuta mentiunea ca "s-au constituit, retinut si virat, conform prevederilor legale, contributiile pentru asigurarile sociale pe perioada lucrata" asa cum este in adeverinta mea de vechime. Sotia mea nu mai lucreaza de un an la aceasta firma si doar acum cateva zile a reusit sa obtina aceasta adeverinta dupa indelungi insistente. Oare nu vor fi probleme la dosarul de pensionare in ce priveste plata catre stat a taxelor ? Din cate am aflat respectiva firma a fost silita sa inceteze activitatea tocmai pe motive de neplata taxelor la stat. Ce putem face ?

Adaugata in: Contributii
Da'lino Giorgio
 User  Da'lino Giorgio
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Iun. 2012
Depinde de motivul pentru care nu a platit. Faptul ca societatea a fost silita sa inchidat tocmiai ca urmare a neplatii suna putin a procedura de insolventa, caz in care angajatorul nu poate fi fortat sa plateasca contributii, tocmai acesta este motivul insolventei. Imposibilitatea de a mai plati taxe si datorii catre terti, fie ele si insitutii de stat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Iun. 2012
Nu trebuie sa va faceti probleme pentru pensionare.Se primeste dosarul de pensionare chiar daca unitatea nu a virat contricbutiile la CAS.Angajatorul poate fi sanctionat administrativ pentru astfel de problrme si plateste si penalitati pentru plata cu intarziere a contributiilor
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Sotia dumneavoastra poate obtine dovada platii cotelor de contributii pentru sistemul de asigurari sociale stat chiar de la Casa de pensii. In baza unei taxe modice de 15 luni Casa de pensii va elibera o adeverinta privind stagiul de cotizare si contributiile platite catre Casa. Sotia dvs., daca apar contributii neplatite, are posibilitatea de a plati singura contributia aferenta angajatului, pentru a nu avea goluri in stagiul de cotizare.

In noua adeverinta de vechime nu se trece plata contributiilor catre stat, se mentioneaza doar concediile fara plata, absentele nemotivate daca au existat, precum si incadrarea in grupa de munca daca este cazul.

Alte intrebari despre Contributii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu alexei delimart George Andreescu Radu Anton Marius Ion G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024