ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu de maternitate si am esit la serviciu nou cu timpul partial de munca. M-am angajat, apoi am scris cerere de concediu de maternitate si peste o luna am revenit la munca. Mi sa cerut sa aduc ordin in concediu de maternitate de la serviciul nou. Am dus ordin de angajare si concediu, dar mi s-a rugat sa revin si la locul de munca cel vechi cu regim partial. Cum e corect si ce trebuie sa fac ca sa nu perd indemnizatia.

Veronica Veronica
 User  Veronica Veronica
a intrebat la 08 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Veronica Veronica la 09 Apr. 2015
Nu se poate inceta contractul de munca in orice conditii. Singurele situatii in care un contract poate inceta in timpul concediului pentru crestere copil sunt falimentul, reorganizarea judiciara sau dizolvarea angajatorului, sau daca acel contract a fost incheiat pe peiroada determinata. Orice alt temei de incetare nu este legal. Cand incetarea nu are la baza un temei de drept, ci o concediere care sa implice un preaviz, acesta se va decala pana dupa revenirea din CIC. Cu alte cuvinte, daca primiti o decizie de concediere cu preaviz, acesta din urma il veti parcurge dupa ce reveniti din concediu. O decizie de concediere poate fi insa contestata in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire. Concedierea disciplinara are ca termen de contestare pe cel din Codul muncii, adica 30 de zile de la data comuncarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Veronica Veronica
 User Veronica Veronica
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Apr. 2015
Indemnuzatia de crestere a copilului
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2015
Nu prea inteleg ce s-a intampla acolo insa indemnizatia pentru concediul medical de maternitate se acorda atat timp cat sunteti salariata. Nu se poate inceta un contract in timpul concediului de maternitate si nici a celui pentru crestere copil. Nu prea imi dau seama insa care este de fapt indemnizatia la care faceti referire: cea medicala sau cea pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024