ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Impozit pe venit recalculat +penaitati dupa 10ani....


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am avut un agent de asigurare in subordine ce a realizat venituri in perioada 2006-2008 din activitatea de agent de asigurare si care NU era incadrat un alta parte cu carte de munca.Pentru aceste venituri firma de asigurari a retinut si virat impozitul de 10 %, orin stopaj la sursa.Mentinez ca pentru toti acesti ani s-a depus Declaratie de venit si agentul a asteptat acasa Decizia de impunere care NU A VENIT nici intr-un an.
In data de 9 dec.2016 i-a fost adus la cunoastinte de seful lui ( intre timp agentul si-a incetat activitatea de agent din 2014 si s-a angajat cu forme legale din august 2016 )ca are instituita poprire pe salariu pentru ca datoreaza 5200 lei la Fisc.
Deplasandu-se la Fisc a aflat ca are de platit diferenta de imoozit de la 10 % la 16 %, obligatorie in acea vreme in valoare de 2300 lei si penalitati calculate de atunci in valoare de aprox.3000 lei.
Va intreb....este corect sa i se calculeze acele penalitati in conditiile in care nu a primit nici o Decizie de impunere in toti acesti ani ? Agentul a platit debitul de 2300 lei imediat si i s-a esalonat de catre Fisc plata acestei penalitati de 3000 lei.
Ce posibilitai exista de contestatare a acestor penalitati ? am auzit de o Intampinare ce ar trebui depusa la judecatorie si-n care sa fie expusa intreaga situatie ?
Cei de la Fisc au spus ca agentul nefiind gasit acasa sa primeasca plicul, datoria acestuia a fost publicata in M.O si...atat...
va rog ajutati-ne cu un sfat ca aceste penalitati mai mari decat datoria sa fie anulate.
Multumesc !
cu stima ,

Moldovan Felicia
 User  Moldovan Felicia
a intrebat la 13 Dec. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024