ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Intreprindere individuala - coafor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, intrebarea mea este urmatoarea: am o intreprindere individuala infiintata in luna februarie 2011 obiect activitate: coafura si alte activitati de infrumusetare tot este pe numele sotiei, aceasta a platit lunar pana in prezent contributia la fondul de pensii de la casa de pensii. Bun, asta inseamna ca isi plateste viitoarea pensie insa este insarcinata si ar vrea sa se incadreze pentru a lua prenatal pe 2 ani . Trebuie sa plateasca in afara de suma lunara pe care o plateste la casa de pensii si o anumita suma la casa de asigurari de sanatate ? De cand sa plateasca si cat este acea suma ? Cum trebuie sa procedeze mai exact unde trebuie sa mearga ? Este conditionata plata efectuata la casa de pensii cu cea de la casa de sanatate ? Va multumesc.

Lucian Alexa
 User  Lucian Alexa
a intrebat la 18 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2012
Concediul despre care vb dumneavoastra, de 2 ani, nu poate fi prenatal. Banuiala mea este ca va referiti la concediul pentru crestere copil, caz in care stagiul de cotizare este de 12 luni anterioare nasterii copilului. Acest stagiu consta in realizarea de venituri impozabile pe parcursul perioadei mentionate. Presupun ca sotia dumneavoastra a platiti impozit pentru venitul realizat, iar pe baza acestor venituri se va calcula indemnizatia de crestere copil, aplicandu-se un procent de 75% la media veniturilor nete, fara a depasi plafonul stabilit de lege - OUG 111/2010.

ART. 2
1 ??ncep??nd cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, ??n ultimul an anterior datei na??terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activit????i independente, venituri din activit????i agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, denumite ??n continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia op??ional de urm??toarele drepturi:
a concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an, precum ??i de o indemniza??ie lunar??;
b concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la 2 ani, precum ??i de o indemniza??ie lunar??.
2 Indemniza??ia lunar?? prev??zut?? la alin. 1 lit. a se stabile??te ??n cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni ??i nu poate fi mai mic?? de 600 lei ??i nici mai mare de 3.400 lei.
3 Indemniza??ia lunar?? prev??zut?? la alin. 1 lit. b se stabile??te ??n cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni ??i nu poate fi mai mic?? de 600 lei ??i nici mai mare de 1.200 lei.
4 Pentru copilul cu handicap concediul pentru cre??terea copilului se acord?? p??n?? la ??mplinirea de c??tre acesta a v??rstei de 3 ani, iar indemniza??ia aferent?? se acord?? ??n cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni ??i nu poate fi mai mic?? de 600 lei ??i nici mai mare de 3.400 lei.

Alte intrebari despre Contributii