ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

zile fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste zilele fara plata pe care le solicita un angajat. In momentul in care angajata afla ca este insarcinata, pt a primi indemnizatia de mama de la stat, apar probleme in momentul in care are zile fara plata inregistrate in aceasta perioada de 12 luni? Va rog sa ma lamuriti daca aceste zile sunt considerate gaura si daca afecteaza in vreun mod primirea indemnizatiei.
Va multumesc!

Adaugata in: Contributii
Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 15 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Casiana X la 30 Nov. 2011
Aceste zile sunt luate in calcul daca ele sunt acordate la initiativa angajatorului, si nu a angajatului. Pentru calcului indemnizatiei se iau in calcul si fractiunile de luna lucrate, cu conditia ca aceste fractiuni sa fie alcatuite din cel putin jumatate din numarul zilelor de lucru din luna respectiva in care salariata a realizezat venituri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
Va multumesc pt raspunsul prompt! As ma avea o nelamurire: daca angajata respectiva este studenta la master, zilele fara plata luate la cerere sunt acoperite in calculul celor 12 luni anterioare nasterii copilului? Are vreo importanta daca masterul nu a urmat imediat in acelasi an dupa terminarea facultatii?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
Concedioul fara plata este asimilat stagiului de cotizare in situatia in care salariatul in cauza a beneficiat de el in scopul de a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului. In cazul in care CFP sunt acordate la initiativa angajatului ele nu sunt asimilate stagiului de cotizare deoarece in acea perioada CIM se suspenda si odata cu el se suspenda toate drepturile salariale asa cum sunt prevazute in CIM.

Art. 2
5 Cele 12 luni prevazute la alin. 1 pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
u au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024