ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

caz special deduceri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca copiii minori au fost incredintati, dupa divort, spre crestere si educare mamei, care nu are venituri, tatal care plateste pensia de intretinere acestora si este angajatul societatii, poate sa ii treaca in declaratia sa anuala in vederea acordarii deducerilor personale?
Sau daca nu ii sunt incredintati nu pot fi trecuti in declaratie?
Multumesc mult!

Adaugata in: Deduceri
Jipa Mariana
 User  Jipa Mariana
a intrebat la 01 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Jipa Mariana
 User Jipa Mariana
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2013
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2013
Daca tatal plateste pensie de intretinere, atunci nu poate lua in intretinere copilul, este regula stabilita de Codul fiscal. El este oricum considerat in intretinere si va beneficia de serivicii medicale, daca aceasta este termerea, fiind minor.

Norme metodologie pentru aplicarea art. 56 din Codul fiscal privind deducerea personala:

96. Copilul minor este considerat ?ntotdeauna ?ntreţinut, cu excepţia celor ?ncadraţi ?n muncă, indiferent dacă se află ?n unităţi speciale sanitare sau de protecţie specială şi altele asemenea, precum şi ?n unităţi de ?nvăţăm?nt, inclusiv ?n situaţia ?n care costul de ?ntreţinere este suportat de aceste unităţi. ?n acest caz eventualele venituri obţinute de copilul minor nu se au ?n vedere la ?ncadrarea ?n venitul de 250 lei lunar.

Pentru copilul minor aflat ?n ?ntreţinerea părinţilor sau a tutorelui, deducerea personală se acordă integral unuia dintre părinţi, conform ?nţelegerii dintre aceştia, respectiv tutorelui.

Pentru copilul minor provenit din căsătorii anterioare, dreptul de a fi preluat ?n ?ntreţinere revine părintelui căruia i-a fost ?ncredinţat copilul sau unuia dintre soţi care formează noua familie, conform ?nţelegerii dintre aceştia, indiferent dacă s-a făcut o adopţie cu efecte restr?nse şi chiar dacă părinţii fireşti ai acestuia contribuie la ?ntreţinerea lui prin plata unei pensii de ?ntreţinere. Plata unei pensii de ?ntreţinere nu dă dreptul la preluarea ?n ?ntreţinere a copilului, părintelui obligat la această plată.


Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024