ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Deducere personala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Am si eu o intrebare.Cumnata mea lucreaza de 5 ani la o banca pe un salariu de 1200 ron net.In toata aceasta perioada nu si-a trecut copilul la deducere deoarece nu a stiut si nici nu a intrebat-o numeni daca are copil in ingrijire sau nu.A aflat de curand de acest drept si intrebarea era daca la momemtul acesta mai poate sa-si recupereze impozitul retinut pentru perioada in care nu a avut trecut copilul in ingrijire.Nu stiu...sa faca cerere sa se recalculeze impozitul? Si daca poate recupera pe ce perioada mai are voie sa recupereze aceasta suma din impozit?Va multumesc....

Aura Maria Topolog
 User  Aura Maria Topolog
a intrebat la 18 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2013
Numai daca acel copil este minor, caz in care se considera oricum in intretinerea parintilor, putand primi si din urma impozitul pe care nu ar fi trebuit sa ișl plateasca. In cazul copilului major, din cate cunosc eu, deducerea se acorda de la data la care este declarat in intretinere. Se poate acorda si din urma daca obtine o adeverinta de la ANAF cf. careia nu a realizat venituri pana la momentul declarii in intretinere.

In mod normal, angajatorul ar trebui sa adreseze aceasta intrebare catre salariati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
Are castig de cauza daca la dosarul personal a depus copia dupa certificatul de nastere a copilulul.Fiecare salariat de regula la inceputul anului sau ori de cate ori este nevoie la intrarea sau iesirea unor persoane aflate in intretinere,.da o declaratie pe propria raspundere pentru stabilirea deducerii personale. Este nevoie si de adeverinta de la sot ca nu benegficiaza de deducere pentru copil.
Compartimentul de resurse umane impreuna cu comp salarii gestioneaza aceasta problematica. S-ar putea sa fie o omisiune.

Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024