ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

diferenta intre deduceri si coasigurari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

1. Stiu ca pot fi inregistrati ca si coasigurati numai sotii si parintii. In acelasi timp pot fi trecuti si la deduceri. Ce reprezinta practic fiecare operatiune? Ce efecte au?
2. Copii sunt asigurati automat pana la 26 ani daca urmeaza o forma de invatamant si nu realizeaza venituri? Daca da, ce inseamna "asigurati automat"?

Adaugata in: Deduceri
Andrei Alina
 User  Andrei Alina
a intrebat la 12 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Alina
 User Andrei Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Iul. 2012
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2012
Deducerea persoanala reprezinta, pe scurt, o reducere a impozitului pe venit in cazul in care exista persoane declarate in intretinerea salariatului. Pot fi trecute in intretinere rudele de gradul I si II ale salariatilor. (copii, bunici, frati, soti etc.). Dintre persoanele trecute in intretinere insa pot fi coasigurati numai sotul/sotia si parintii salariatului. Coasigurarea se refera la sistemul de sanatate, adica persoana coasigurata va beneficia de serviciile medicale de stat de care are nevoie, pe perioada cat figureaza ca si coasigurat, pe asigurarea sotului/sotiei sau a copilului, in functie de caz. Nu se plateste dubla contributie, insa de contributia de 5.5% suportata de salariat coasiguratul poate accesa serviciile medicale de stat.

Copii minori sunt prin lege in intretinerea printilor, ca atare ei au dreptul la servicii medicale de stat. Tinerii (copiii majori) sunt asigurati daca urmeaza o forma de invatamant si sunt declarati in intretinere pentru ca aceasta perioada este asimilata prin lege stagiilor de cotizare la sistemele de asigurari sociale de stat. Insa daca in timpul studiilor tanarul este salariat, se va tine cont de contributiile platite prin acest statut.

Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024