ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contractul individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Legea, articolul si paragraful care se refera la incetarea contractului individual de munca si posibilitatea prelungirii sau a incheierii unui nou contract individual.

Adaugata in: Drepturi de autor
Aurelia Ionescu
 User  Aurelia Ionescu
a intrebat la 19 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2012
Legea care se refera la incetarea sau prelunigirea contractului de munca este Codului muncii. Exista insa mai multe motive pentru care un contract de munca poate fi incetat.

Prelungirea contractului se poate face numai daca acesta este incheiata pe perioada determinata, in limita a maxim 36 de luni. Daca acest contract a fost incheiat pentru a inlocui titularul postului pe perioada suspendarii, contractul pe perioada suspendata poate fi prelungit si peste durata de 36 de luni, pana la revenirea titularului.

Contractul de munca se incheie in baza Codului muncii, cel tarziu in ultima zi lucratoare anterioara celei a inceperii activitatii de catre viitorul salariat. Se opereaza in Revisal si se transmite catre ITM tot in ultima zi lucratoare anterioare celei in care va incepe activitatea.

Referitor la incheierea contractului de munca exista anumite prevederi speciale precum varsta minima, perioada de proba, preaviz si nu numai. Incercati sa fiti un pic mai explicita, detaliati putin speta.


Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024