ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reguli indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent lucrez la un angajator cu un contract de munca part time (4). De la acelasi angajator obtin si venituri din drepturi de autor.

In cazul in care raman insarcinata indemnizatia de crestere copil se calculeaza in functie de venitul din contractul de munca? Sau se ia in calcul tot venitul meu lunar, adica inclusiv din drepturi de autor?

Stiu ca daca ai un contract cu 4 ore trebuie sa ai doi ani lucrati inainte de a ramane insarcinata (sau de a naste- nu stiu sigur) pentru a beneficia de indemnizatia crestere copil. Momentan am un an si 8 luni. Vreau sa stiu ce se intampla daca atunci cand se implinesc doi ani de contract decid sa raman insarcinata: indemnizatia se va calcula doar in functie de suma din contract sau de iau in calcul si veniturile castigate din drepturi de autor.

Multumessc

Mihaela Anca
 User  Mihaela Anca
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Nu exista aceasta regula mentionata in legislatia aplicabila. Norma de lucru nu influneteaza dreptul la indemnizatie crestere copil sau concediu. El se acorda daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului realizati venituri impozabile sau din activitati agricole supuse impozitarii cu 16%. Indemnizatia se calculeaza in baza mediei veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024