ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reincadrare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Pe scurt va expun cazul: in 05-06-2012 s-a intrerupt CIM din motive disciplinare si in termen am facut contestatie la tribunal. Vazand ca nu incetez in 05-07-2012 se face plangere penala iar in 28-08-2012 adresa catre firma este sa le trimita inscrisuri si date care sa confirma plangerea. Acestea le-am aflat de abia in 06-10-2012 cand au fost depuse la dosarul anularii desfacerii CIM cu motivarea ca sunt cercetat penal. Motivul real cred ca este evitarea reincadrarii si a platii lunilor aferente deoarece prejudiciu cerut este aproximativ suma cu care ar fi ei datori la mine. Bineinteles nu stiu daca asa este normal dar acel anunt este semnat chiar de catre comandantul sectiei, care are legaturi de amicitie cu firma.
Intrebarea era cum pot evita sau pa.na cand reincadrarea mea si plata drepturilor aferente ?
O zi buna.

Viorel Dorobantu
 User  Viorel Dorobantu
a intrebat la 05 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului viorel dorobantu la 10 Oct. 2012
Dupa ce obtineti reincadrarea pe post, angajatorul ar trebui sa respecte aceasta hotarare, in caz contrar putand risca deschiderea unui dosar penal. (nerespectarea unei hotarari judecatoresti este fapta penala).

Referitor la solutionare acazului de catre Politie sau instanta, sincer nu va pot da un raspuns, nu stiu si personal nu cred ca ati putea grabi procesul, dat fiind faptul ca nu este singurul, ci sunt foarte multe procese din domeniul muncii in judecata sau care asteapta sa fie judecate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorel Dorobantu
 User Viorel Dorobantu
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Oct. 2012
Buna ziua.
Adica in acelasi proces sa cer sau sa arat ca angajatorul este rau intentionat.
Oricum la asa angajator nu as vrea sa mai lucrez pentru nici un ban, dar nici nu as dori sa creada ca aici in tara poate sa faca orice. Dar inca banul conteaza in Romania.
Una din declaratiile managerului a fost "la banii carei avem ne putem judeca si 10 ani, tu ai bani sa te intretii?". La care, ghinionul lui, i-am raspuns ca da.
Deci intrebarea este ce pot face dupa ce castig reincadrarea pe post, trebuie sa astept solutionarea dosarului penal?
Pot grabi solutionarea dosarului penal sau cat timp poate sa il tina deschis Politia ?
Despre caz v-am mai scris in vara si puteti vedea iarasi la Dl. Dragos.
Sa aveti o zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorel Dorobantu
 User Viorel Dorobantu
a raspuns userului Dragos O. la 09 Oct. 2012
Buna ziua.
Desfacerea CIM s-a facut pentru ca nu am vrut sa torn discutiile sefului meu sau tot ce facea el. Patronii sunt evrei. La cercetarea disciplinara s-a gasit motiv ca am furat motorina, ca am stricat o camera video si ca am transportat motorina cu un bidon de plastic de 10 litri. PV. al cercetarii semnat de toti participantii se refera la bidonul de 10 l de transport motorina, la camera video care o depanau 3 persoane si care din PV al pazei se vedea anuntata cu o zi -doua inainte ca nu functiona, iar despre furtul motorinei nimic. Plangerea penala a facut-o la o luna cand a aflat ca am dat in judecata firma si am sesizat ITM pentru contabilitate dubla si pontaj dublu. In plangerea penala vorbeste de 5000 L de motorina, 100 m de marmura, 100 m de gresie 100 m de faianta.
Aceste materiale, adica numai marmura sunt ramase de la constructia cladirii, iar motorina o cunparam o data sau de doua ori pe an pentru generatoare, iar pentru nevoile personala (motopompa, incalzitor pe motorina, stivuitor) folosim 500-1000 l depozitat intr-o camera cu 4 camere video pe exterior toate fixate pe usa incat poti mereu sa vezi cine intra si cu ce iese.
De ce trebuie sa dovedesc eu ca nu am cauzat acest prejudiciu?
Altele au fost motivele cercetarii disciplinare si chiar bidonul era de la firma si totul, pot dovedi cu martori, va dati seama ca nu am inscrisuri.
Nici pana astazi nu au depus la dosarul penal inscrisuri ci au doar cererea.
Cat poate tine deschis acel dosar politia?

Va multumesc.
O zi buna
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2012
In cazul dvs inteleg ca instanta inca nu a dat o hotarare de reintegrare pe post. Mai mult, pentru ca instanta sa dea o astfel de hotarare, dvs ar trebui sa solicitati reintegrarea pe post odata cu actionarea angajatorului in instanta.

Personal mi se pare cel putin ciudata ca, odata ce s-a desfacut CIM pe motive disciplinare, cu alte cuvinte abaterea a fost deja sanctionata, angajatorul sa va acuze penal pentru un prejudiciu cauzat de aceeasi fapta, eventual, sau chiar de dreptul dvs de a contesta decizia in cauza. Singura solutie acum, insa, este cea sugerata de dl Dragos, sa asteptati pana se termina procesul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2012
Din pacate, trebuie sa asteptati pana se termina procesul.
Pe ce motive vi s-a facut plangere penala?
Ati fost cercetat prealabil cu privire la acest presupus prejudiciu? Aveti dovezi ca nu ati cauzat acest prejudiciu?

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024