ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordarea stimulentului de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am terminat CIC pe 16 septembrie, am lucrat doua luni, iar azi e ultima zi lucrata la acel loc de munca, deoarece am fost presata sa imi dau demisia. Stiam ca nu ma pot da afara, dar ma gandeam ca daca imi vor raul, mi-l fac zi de zi si imi pot diminua salariul considerabil, incat sa nu ma mai satisfaca si sa plec de buna voie. Pentru a nu fi obligata sa traiesc intr-un mediu ostil, m-am angajat cu 2 ore la cineva cunoscut, intentionand sa imi caut ceva serios, cu 8 ore. In ordonanta scrie ca trebuie sa ai venituri supuse impozitului, nespecificand durata muncii pe zi. Eu ma gandesc ca am facut bine si ca primirea stimulentului nu e in pericol. Gresesc? Daca as fi avut o singura zi pauza, nu as mai fi primit stimulentul?

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Nov. 2013
Nu, nu gresiti. Norma de lucru nu influenteaza acordarea stimulentului de insertie, important este se faceti dovada realizarii veniturilor profesionale impozabile pe durata acordarii lui.

Daca ati fi avut pauza in activitatea profesionala, stimulentul s-ar fi suspendat conform prevederilor OUG 111/2010, iar dvs. erati obligata sa anuntati modificarea in 15 zile de la data aparitiei ei catre institutia platitoare. Stimulentul se relua la cerere in momentul in care puteati face dovada ca realizati din nou venituri si cu conditia ca varsta copilului nu fi ajuns la 2 ani.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu violeta Georgescu Viviana Serni adriana iancu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024