ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Lucrez in invatamantul privat si am intampinat o problema in legatura cu oferirea unor acte. Angajatorul a cerut demisia pe motiv de vinderea spatiului in care lucram, am scris si semnat demisia in iulie, dar nici pana in ziua de azi nu mi-au dat la mana adeverinta de incheiere a contractului de munca. O alta problema este aceea ca nu au vrut sa accepte concediul medical, 3 concedii medicale neintrerupte pentru operatia de apendicita pe motiv ca nu le-am adus la timp sau ca nu au fost semnate de medicul de familie, acesta din urma oferind continuarea concediului medical cu inca 8 zile, iar o alta problema este neoferirea fisei fiscale pe motiv de "nu avem cum sa iti dam, nu se mai da asa ceva", nu vor sa ofere adeverinta privind vechimea la locul de munca, cat si neacordarea unei adeverinte in baza careia demonstreaza cand si cat anume am luat concediu de odihna, eu nesemnand si nefacand cerere pentru acest lucru. As dori sa imi spuneti ce as putea face sau cum as putea proceda pentru rezolvarea acestor probleme. Va multumesc! cu stima!

Adaugata in: Legislatia muncii
Daniela Banica
 User  Daniela Banica
a intrebat la 16 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2013
Inainte de toate permiteti-mi sa va recomand ca pe viitor sa nu cedati presiunii angajatorului de a demisiona.

Demisia este un act de incetare unilaterala a raportului de munca din initiativa angajatului si nu a angajatorului, iar acesta din urma nu poate forta inaintarea ei. Odata semanta, pierdeti un eventual drept la somaj daca doriti sa il accesati si indepliniti conditiile de acordare.

Cat despre documentele neacordare, depuneti o sesizare la ITM referitor la refuzul angajatorului de a va acorda documentele precizare, cat si acel concediu de odihna pontat fara acordul dvs. Este posibil ca inspectorii de munca sa va directioneze si catre instanta, pentru a va recupera anumite drepturi salariale, plus eventuale daune. Demisia din pacate nu o puteti contesta, nu prea aveti ce sa faceti in privinta ei. Dar din cele relatate reiese maidegraba un abuz, si nicidecum o procedura legala. Multa bafta va doresc!

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024