ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta gr I


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In anul 2008 am deschis actiune in justitie pentru recunoasterea perioadei 15/07/1976 - 01/04/2001 ca fiind lucrata in Grupa I de munca. Prin Decizia Nr. 3311 din 20/05/2009 a Curtii De Apel Craiova se constata ca in perioada respectiva am desfasurat activitate in Grupa I de munca potrivit raportului de expertiza, fila 47 dosar fond, vol. II si obliga intimatul parat S.C.Electrica sa emita adeverinta reclamantului in sensul celor de mai sus. Decizie irevocabila.
Electrica emite adeverinta in care specifica ca aceea perioada se incadreaza in Gr I de munca , dar nu emite adeverinta tip conform Ordinului MMFES nr. 50/1990, motivand ca adeverinta trebuie emisa de detinatorul de arhiva respectiv S.C. CEZ Distributie S.A. care a preluat Electrica Oltenia.
CEZ Distributie imi trimite o adresa in care imi comunica ca in baza adeverintei emisa de Electrica au fost operate in cartea de munca respectivele perioade in care am desfasurat activitate si care se incadreaza in Grupa I de munca .
De la Casa De Pensii mi s-a spus ca-mi trebuie adeverinta tip, ca ce scrie in cartea de munca nu e valabil pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare .
Mentionez ca am colegi care au iesit la pensie beneficiind de reducere numai cu ce scrie in cartea de munca de catre CEZ, in anul 2010 si 2011. Acum nu mai este valabil ce scrie in C.d.M. ?


Leonardo Pirvu
 User  Leonardo Pirvu
a intrebat la 21 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2012
Scuze, din greseala de redactare , estevorba de HG 257 DIN 2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2012
Modelele de adeverinte pentru certificarea lucrului in conditii de grupa de munca sunt aprobate prin HG 274 DIN 2011 -vedeti anexele 12-14 .La depunerea dosarului de pensionare pentru reducerea varstei de pensionare, ca urmare a lucrului in conditii de grupa de munca, se cer in mod obligatoriu adeverintele in original.Nu se iau in considerare inscrisurile in carnetul de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024