ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta medicala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma scuzati pentru formularea neclara a intrebarilor mele.
Din raspunsul dumneavoastra deduc ca adeverinta medicala de elev eliberata de medicul de familie pentru angajatul nostru are regim de CM fara a fi platita.
Eu am primit pentru motivarea absentelor de la programul de lucru, adeverinte medicale de elev eliberate de medicul de familie!
Medicul specialist are dreptul sa elibereze adeverinte medicale de elev pentru angajatii institutiilor in situatii de incapacitate temporara de munca ?
Va rog sa imi precizati cum figureaza angajatul in condica de prezenta a institutiei pe baza adeverintelor medicale de elev.
Va rog sa imi precizati si temeiul legal de eliberare a adeverintelor medicale de elev pentru angajatul unei institutii.
Totodata va rugam sa ne dati raspunsul pentru adeverinte medicale de elev eliberate patru angajati, situatia ConcedIilor medicale este clara.
Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alina Truica
 User  Alina Truica
a intrebat la 23 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Aug. 2012
Personal ma indoiesc ca aceste adeverinte medicale pot fi luate in calcul la fel ca cele de incapacitate temporara de munca, pana acum nu am intalnit astfel de cazuri. Opinia mea este ca acel salariat a recurs la o cale incorecta de a motiva lipsa de la locul de munca, asa cum din pacate se intampla si in cazul absentelor scolare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2012
Dvs. va referiti strict la adeverintele medicale pentru elevi care sunt de regula folosite la motivarea absentelor nemotivate la scoala. Insa exista o problema, din pacate, si anume aceea ca acestea pot fi usor falsificate. Ar fi bine daca ati putea contacta medicul salariatului in cauza si sa confirmati cu el validitatea acestor documente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2012
Eu nu am spus acest lucru, concediul medical nu se plateste doar in cazul in care nu este indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de o luna prevazut de OUG 158/2005. Faptul ca este elev nu inseamna ca nu i se plateste concediul medical, figurand ca salariat al unitatii dvs. Insa suspendare nu implica neaparat neplata.

Angajatul care aduce adeverinte medicale figureaza, in perioada pentru care acestea au fost eliberate, ca fiind in incapacitate temporara de munca.

Adeverintele medicale elev de regula se utilizeaza in scoli, dar pot fi eliberate si de medicul de familie. Insa avand statul de salariat, din punctul meu de vedere acesta se supune prevederilor OUG 158/2005.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024