ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Aditional ref. spor ore suplimentare, sarbatoare, zile repaos


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma unui control ni s-a cerut sa facem aditional la CIM-ul fiecarui salariat in care sa stipulam exact cu ce spor sunt platite orele suplimentare, cele lucrate in zi de sarbatoare, respectiv sambete, duminici. Eu am explicat si reiese si din pontaje ca in afara de ore suplimentare care sunt paltite cu 100% si se vede si in statul de plata, sambete si duminici si de sarbatori legale nu se lucreaza. Am nevoie totusi de un model de act aditional ref. la aceste ore suplimentare. Cum sa-l redactez sa fie corect. Mentiunea ca inca suntem in negocieri privind incheierea CCM la nivel de unitate pentru ca daca il aveam, faceam un aditional la acela, dar asa....mi s-a cerut sa fac la fiecare salariat in parte.

Cu stima.

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaela Onca
 User  Mihaela Onca
a intrebat la 22 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Feb. 2013
Sporul de week-end se acorda pentru zilele lucrate in aceste zile care difera de la o luna la alta.Intr-o luna pot fi 2week--end-uri lucrate in alta luna 3 sau chiar un week-end sau poate niciunul Pe acest fapt ma bazez ca nu poate fi cuantificat ca spor permanent, se calculeaza si se acorda in functie de prezenta la lucru a salariatilor in aceste zile in cursul unei luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Feb. 2013
Dna, Ganea eu v-as sugera sa cititi legea cu atentie cat si spetele prezentate. Sporul de weekend se stabileste prin CCM sau CIM. Cum CCM este inca in negociere, se va stabili prin CIM.

La fel si sporul de munca suplimentara, daca este mai mare decat cel din lege se va trece in CIM.

As vrea sa nu revin tot timpul cu aceeasi informatie pe care nu o redau numai eu de altfel, ci si alti specialisti. Sporurile cu caracter permanent sunt cele trecute in CIM, si nu in functie de frecventa acordarii. De altfel chiar codul muncii, in stabilirea formulei pentru calculare indemnizatiei de concediul, face referire la caracaterul permanent al sporurilor din contractul de munca. ITM a acordat acelasi raspuns.

Incercati sa titi putin mai flexibila in preluarea informatiei si retransmiterea ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Feb. 2013
V-am dat extras din CIM DISPOZITII FINALE

CCM completeaza de drept prevederile CIM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Feb. 2013
Nu se fac acte aditionale pentru aceste drepturi.Conditiile de plata a orelor suplimentare, sporul privind plata acestora, sporul de week-end se vor negocia prin CCM si se acorda salariatilor in baza acestor prevederi De altfel in CIM se si face aceasta mentiune.
In CIM se trece salariul de baza, sporurile , indemnizatiile permanente nu cele ocazionale.Nu por fi cuantificate cele din urma

N. Dispoziţii finale
Prevederile prezentului contract individual de muncă se completează cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 ? Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare şi ale Contractului Colectiv de Muncă aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramura/national, inregistrat sub nr????../??????la Inspectoratul Teritorial de Munca a judetului/municipiului???????/Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Orice modificare privind clauzele contractuale ?n timpul executării contractului individual de muncă impune ?ncheierea unui act adiţional la contract, conform dispoziţiilor legale, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
O. Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii.


Alte intrebari despre Legislatia muncii