ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

alternativa CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la existenta unei alternative la CIM? Stiti ce modalitate de colaborare legala exista pentru a reduce costurile cu contributiile platite de angajator statului? Avem la firma foarte multi angajati pe posturi de manipulant marfuri si am dori o alta modalitate de colaborare astfel incat doar ei sa-si plateasca contributiile. Va rog daca ati intalnit sau cunoasteti aceasta modalitate sa o faceti cunoscuta si noua. Multumim.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alina Muresan
 User  Alina Muresan
a intrebat la 10 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Nu exista modalitate de angajare prin care numai salariatii sau colaboratorii sa platesca impozit si contributiile obligatorii. O situatie in care o persoana este obligata prin lege sa isi plateasca toate contributiile este infiitarea unui PFA sau II, insa contracte intre angajat si angajator in urma carora angajatorul sa nu plateasca dari la stat nu exista.

Prin contractele de tipul celor de prestari servicii angajatorul platitorul de venit este obligat sa retina la sursa si sa vireze 10% din impozit, contributia pentru sistemul de pensii de 10,5% si contributia pentru somaj de 0,5%. Poate fi retinut si virat de catre angajator toata cota de impozit de 16%, daca in contract este trecuta o astfel de clauza. Beneficiarul venitului are obligatia de a plati din venitul obtinut - net - contributia la sanante de 5,5% si, in cazul in care contractul a fost semnat cu retinere impozit 10%, restul de 6% impozit intra in obligatia de plata a beneficiarului, a colaboratorului, din banii incasati.

Este adevarat ca fata de contractul se munca sunt cheltuielile mai mici. Contractele de prestari servicii insa se incheie de regula pentru proiecte sau activitati derulate pe perioade limitate. Insa angajatii dumneavoastra inteleg din ceea ce relatati ca sunt deja incadrati cu contract individual de munca, situatie in care nu puteti pur si simplu schimba tipul de contract, daca acestia nu sunt de acord cu acest lucru.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Viviana Serni Marius Ion alexei delimart George Andreescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024