ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajatul poate cere concedierea colectiva?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Firma la care lucrez a depus documentatia pentru intrarea in insolventa, ne-a anuntat ca salariile pe luna ianuarie nu le poate plati pana pe 15.03.2012, nu mai mergem la serviciu pentru ca nu mai au nevoie de noi si nu ne mai asigura transport locatia fiind in afara Bucurestiului, fara posibilitatea de a ajunge cu un mijloc de transport si fara acces pietonal, iar conditiile sunt sub suportabilitatea umana fara apa curenta, fara WC, dar Departamentul Resurse Umane refuza concedierea colectiva sau orice alt drept de a beneficia de somaj indemnandu-ne sa ne gasim alt loc de munca si sa plecam cu demisie. De asemenea, urmaresc a ne desface contractul demunca pentru neprezentare, desi nu avem cum sa ajungem acolo. Putem cere concedierea colectiva si cui sa ne adresam in acest sens?

Adaugata in: Legislatia muncii
Laura Ioana Popa
 User  Laura Ioana Popa
a intrebat la 18 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2012
Luati legatura cu cei de ITM si eventual si Inspectia muncii pentru efectuarea unui control la locul de munca si pentru rezolvarea situatiei prezente. In mod normal, teoretic, ar fi fost normal sa se dispuna concedierea colectiva astfel incat dumneavaostra sa beneficiati de somaj, cu atat mai mult cu cat inteleg ca intra in procedura de insolventa, ceea ce insemna ca nu au bani sa plateasca salariatiile si contributiile aferente.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024