ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

argumente cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Sotul meu s-a angajat la firma kober in 2februarie. Dupa 3-4 zile i s-a varat sub nas un contract de munca, nu a fost lasat sa-l citeasca sub pretextul ca trebuia semnat ieri.A cerut o copie dar nu i s-a dat.Functioneaza pe un post de sofer livrator iar acum e fost anuntat ca va fi cercetat disciplinar pentru ca: nu a onorat comenzile pt e fi livrate desi pe toate facturile exista semnatura si stampila ca au fost,cu o singura exceptie cand a fost magazinul inchis,caci el a fost trimis in cursa dupa program.Apoi ca nu a verificat marfa desi exista gestionar, iar cea mai grava ca a ajuns tarziu orele 20:00 si a lasat marfa in masina, desi la firma nu era nimeni, iar pe director l-a anuntat telefonic la ora 17:00 ca are marfa ramasa.Se mai spune ca a incalcat ROI desi el nu a fost prezentat, nu s-a facutt instructaj, exista doar unul in firma pt fabrica din Piatra Neamt.
O alta nedreptate dupa ce i s-a prezentat convocatorul si l-a semnat, seful sau l-a retrogradat din functie inainte de intrunirea comisiei.Este legal acest lucru?
Cum se poate el apara la intrunire?Ce argumente sa aduca?

Raluca Florean
 User  Raluca Florean
a intrebat la 11 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2015
Cercetarea disciplinara se finalizeaza cu un referat al comisiei adresat conducerii societatii, in care comisia indica faptele care au fost comise de salariat si argumentele pentru care aceste fapte sunt considerate abateri disciplinare, sa indice normele interne incalcate de catre salariat , apararile salariatului si sa propuna o sactiune disciplinara.
Decizia de sanctionare poate fi contestata.
"Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii."

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024