ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand sunt obligata sa ma intorc la serviciu dupa concediu crestere copil 1 an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cand sunt obligata sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere copil solicitat pentru 1 an? Contractul de munca a fost suspendat pentru 1 an. Copilul s-a nascut pe 10 decembrie 2014 iar prenatalul si cu postnatalul s-au incadrat intre 1 noiembrie si 9 martie 2015. Iar in cazul in care vreau sa ma angajez in alta parte, cum ar trebui sa procedez.
Multumesc mult.

Diana Niculae
 User  Diana Niculae
a intrebat la 15 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Niculae
 User Diana Niculae
a raspuns userului adriana iancu la 13 Oct. 2015
Buna ziua,

Voi trimite catre angajator cerere de revenire cu data de 10.11.2015 si o alta cerere de concediu fara plata pe o perioada de 6 luni, incepand tot cu data de 10.11.2015, pentru a putea ramane cu copilul acasa. Angajatorul este astfel obligat sa imi trimita o decizie pentru ca eu sa pot beneficia in continuare de asigurare medicala? Va rog sa imi spuneti daca procedez corect si daca acea decizie pe care o voi avea de la angajator trebuie depusa intr-un interval anume la Agentia de plati. Daca in acest interval de 6 luni in care raman acasa cu copilul, imi gasesc un alt job, pot trimite catre angajator demisia pur si simplu? Va multumesc anticipat.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2015
Daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere copil si renunta la efectuarea lunii sale obligatorii din acest concediu, atunci aceasta luna se va scadea din concediul dumneavostra. In loc de 12 luni, cate ati solicitat initial, aveti dreptul la numai 11 luni de concediu crestere copil, data cea mai tarzie la care va puteti intoarce la serviciu din concediul crestere copil este 11.11.2015.
Daca ati optat pentru concediu crestere copil de 1 an si va intoarcti mai devreme de 1 an la serviciu primiti din partea statului un stimulent de 500 lei lunar pana cand copilul implineste 2 ani.
In situatia in care doriti sa va angjati la alta societate trebuie sa solicitati incetarea suspendarii contractului, in orice moment, dupa care demisionati.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024