ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt conditiile de acordare ale diurnei?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca se acorda diurna trebuie intocmit act aditional la Contractul individual de munca sau la Regulamentul Intern? Care sunt actele necesare acordarii diurnei?

Adaugata in: Legislatia muncii
Camelia Duta
 User  Camelia Duta
a intrebat la 18 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2015
Diurna poate fi asimilata venitului salarial astfel fiind supusa impozitarii si la plata contributiilor sociale, in conformitate cu art. 55 alin. 2 lit. i din Codul Fiscal, unde se prevede ca: "indemnizaÅ£ia Å??i orice alte sume de aceeaÅ??i naturÄ??, primite de salariaÅ£i pe perioada delegÄ??rii Å??i detaÅ??Ä??rii în altÄ?? localitate, în Å£arÄ?? Å??i în strÄ??inÄ??tate, în interesul serviciului, pentru partea care depÄ??Å??eÅ??te limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotÄ??râre a Guvernului pentru personalul din instituÅ£iile publice".
In prezent indemnizatia zilnica de delegare si de detasare a personalului din institutiile publice este de 17 lei, in conformitate cu Ordinul 60/2015, astfel nivelul maxim ce poate fi acordat salariatilor ce poate fi dedus si nu este asimilat veniturilor salariale este de 42.5 lei.
Atunci cand nu e necesara incheierea unui contract colectiv de munca la nivel de unitate, detaliile privind deplasarea salariatului, inclusiv stabilirea diurnei, vor fi prevazute intr-un act aditional la contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024