ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

carte de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As dori sa stiu cum pot accesa cartea de munca in format electronic, in calitate de angajat? Pe siteul itm am gasit detalii de accesare doar pt angajatori.
Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Paul Paraschiv
 User  Paul Paraschiv
a intrebat la 11 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Paraschiv
 User Paul Paraschiv
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2012
multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului paul paraschiv la 12 Iun. 2012
Puteti solicita angajatorului o copie a Revisal transmis catre ITM in scopul inregistrarii contractului dvs. Angajatorul primeste un cod unic de inregistrare odata cu transmiterea Revisal, prin care face dovada, in situatia unui control, ca Revisal a fost transmis catre ITM.

ITM, pe de alta parte, va poate spune daca figurati in evidenta lor, ceea ce ar dovedi ca sunteti inregistrasta la ei prin Revisal.

Cartile de munca au fost scoase din uz din ianuarie 2011, astfel ca nu se mai opereaza in astfel de documente. Inregistrarea contractelor de munca si a actelor aditionale la ITM se face in prezent numai prin intermediul Revisal, transmis online catre ITM. Nu exista carti de munca electronice, Revisal este un registru de evidenta a salariatilor. Singura modalitate in care puteti verifica daca s-a inregistrat contractul este obtinand copia Revisal sau adresand o intrebare catre ITM in acest sens, la ghiseul lor. Angajatorul are obligatia de a inregistra contractul la ITM anterior inceperii activitiatii si nu dupa. Dvs. ar trebui sa aveti o copie a contractului, primita imediat dupa semnarea lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Paraschiv
 User Paul Paraschiv
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Iun. 2012
Angajatorul raspunde ca totul e ok. Pentru a se evita situatii in care angajatorul spune ca a inregistrat cim la itm si sa nu fie adevarat, consider ca as putea verifica inscrisurile in cartea de munca oricand am dubii despre corectitudinea angajatorului, bineinteles fara a putea face modificari in carte, lucru ce revine exclusiv angajatorului.
Multumesc pentru promtitudine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Iun. 2012
ITM nu are atributii in sensul dorit de dumneavoastra. Cartile de munca incheiate anterior datei de 01.04.2001 au fost scanate in scopul formarii unei baza de date , pe baza datelor inscrise in acestera de catre CNPS. Nu am cunostinte ca ar putea fi accesate informatii despre acestea. Oricum, in prezent, informatiile despre activitatea salariatilor se gasesc in RGES, care se completeaza prin exploatarea programului REVISAL. Pentru informatii va puteti adresa angajatorului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu G Stancu Marius Ion alexei delimart Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024