ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce este de facut in aceasta situatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Pina la data de 13.08.2013 am lucrat la o societate cu capital privat.Deoarece in afara functiei de Lacatusi reparatii universale,am desfasurat si functia de magaziner,lucru nespecificat in fisa postului,lucram in fiecare sambata,duminica (foarte rar) si sarbatori legale,am acumulat foarte multe ore suplimentare efectuate sambata si sarbatori legale care nu au fost platie indecursul de 2 luni asa cum era specificat inCIM,primeam doar zile libere,nu si platite.Mergind in instanta pentru recuperarea drepurilor banesti societatea a trimis un pontaj di care reiese ca nu sa lucrat niodata sambata,duminica,sarbatori legale,lucru care nu apare nici in fluturasu de salariu.Este suficienta proba doar cu martori pentru a declara ca se lucra in aceste zile sau mai este nevoie de altceva?Multumesc pentruraspuns .

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaita Grigorescu
 User  Mihaita Grigorescu
a intrebat la 02 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2015
In primul rand dumneavoastra trebuie sa faceti dovada ca ati efectuat ore suplimentare la solicitarea angajatorului.
Codul muncii
Art. 120
(1) Munca prestata ?n afara duratei normale a timpului de munca saptam?nal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori ?nlaturarii consecintelor unui accident.
Art. 121
(1) La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, este interzisa, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori ?nlaturarii consecintelor unui accident.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024