ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce se intampla cu contractele de munca in cazul radierii angajatorului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Contractele de munca ale salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului pot inceta in baza art.56 alin.1 lit a sau a art. 65. alin 1, atunci cand are loc radierea angajatorului persoana juridica ? Incetarea contractului de munca afecteaza in vreun mod indemnizatia pentru cresterea copilului?

Elena Tanase
 User  Elena Tanase
a intrebat la 10 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Tanase
 User Elena Tanase
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Sep. 2014
Buna ziua! Multumesc frumos pentru raspuns! Incetarea contractului de munca are loc prin concediere, respectiv desfiintarea postului sau are loc de drept ca urmare a dizolvarii angajatorului. Ma intereseaza temeiul legal al incetarii pe care trebuie sa il trec in revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2014
Indraznesc sa revin cu o corectura, pentru ca din expunerea dvs am sesizat ca salariata este inca in crestere copil. Aveti in vedere Codul muncii republicat referitor la concedierea in timpul concediului, care prevede ca:

Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...........
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
............
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Ca atare, in cazul dizolvarii (radierii) unitatii, puteti dispune concedierea ei in timpul CIC.

Incetarea nu ii va afecta indemnizatia crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Sep. 2014
Pe perioada concediului de de creste a copilului contractul individual de munca este suspendat. Plata indemnizatiei o face Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala.
Potrivit dispozitiilor art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, doi ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate, iar alin. (4) mentioneaza ca prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Doar in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului nu ii sunt aplicabile interdictiile de desfacere ale contractului individual de munca. Angajatorul va putea dispune concedierea cu incalcarea acestor interdictii numai in situatia reorganizarii judiciare sau a falimentului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Ioana Popa George Andreescu adriana iancu Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024