ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii recalificare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In ce conditii o persoana care beneficiaza de ajutor de somaj , poate beneficia de recalificare profesionala in cadrul unei societati comerciale?
Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile partilor ( unitate si somer) si daca acesta recalificare trebuie declarata la ITM , AOFM, avand in vedere ca persoana nu este remunerata.

Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Elizee Eliza
 User  Elizee Eliza
a intrebat la 30 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2014
Pentru calificare profesionala nu se plateste nimic cursantului, nu exista aceasta obligatie legala din partea angajatorului sau a unitatii care ofera programul de formare. Cursantul va fi platit doar cu salariu, daca este incadrat cu CIM in unitate cat timp urmeaza cursul respectiv. Iar pe peiroada somajului isi va primi in continuare indemnizatia stabilita de agentia de somaj.

Recalificarea profesionala este pusa la dispozitie de AJOFM si presupune urmarea unor cursuri de calificare, in cazul somerilor. Ca atare ei vor avea in evidenta cine la ce curs merge. Nu se declara recalificarea catre ITM decat daca vorbim de un salariat cu CIM a carui functie de incadrare (cea din contract) este modificata ca urmare a absolvirii cursului de calificare. Sper sa fi inteles corect, intrebarea este putin neclara, lipsesc elemente.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024