Contract individual de munca pentru un angajat detasat
Vreau sa va rog sa ma lamuriti intr-o problema si anume: In invatamant o persoana -ingrijitor este detasata de la o firma ; s-a cerut detasarea , s -a intocmit acord de detasare pe un an apoi din 6 in 6 luni cf Codului Muncii; contractul este inregistrat in Revisal la firma care l-a detasat; in cazul in care se modifica salariul platit de institutia la care s-a detasat cum se procedeaza se anunta firma care l-a detasat dar cine aduce la cunostinta salariatului modificarea de salariu? In Revisal daca salariatul este detasat eu stiu ca nu se mai opereaza modificarile de salariu;
Intradevar veniturile contributiile si impozitul se regasesc in D112 lunare ,dar daca salariatului in cazul uni inprumut la banca i se cere un raport REVISAL inseamna ca fiind detasat trebuie sa i se dea o adeverinta de la firma unde este detasat
Va intreb pentru de ex profesor titular in 3 scoli detasat pentru o fractiune de norma intr-o alta scoala i s-a i s-a intocmit CIM pe perioada determinata inregistrat in REVISAL pe anul sc 2015-2016 pana pe 31.08.2015 ; deci persoana respectiva are CIM pe perioada nedeterminata in cele 3 scoli -1 norma si tot pe o fractiune din aceeasi norma i s-a facut un alt CIM pe perioada determinata nu cred ca este deloc corect si logic
a intrebat la 14 Oct. 2015
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
1 raspunsuri
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Nu se poate sa modificati elementele contractului de munca in timpul perioadei de suspendare. Operati modificarea dupa ce salariatul revine din detasare.
Art. 49 - Codul muncii republicat
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Detasarea salariatului (articolul 45 din Codul muncii), este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia din urma.
Salariatul nu va incheia cu angajatorul catre care este detasat un contract individual de munca. In plus, actualul contract de munca pe care salariatul detasat il detine nu poate fi obiectul niciunui act aditional incheiat de angajatorul in favoarea caruia se detaseaza.
Angajatorul de baza inregistreaza in Revisal suspendarea contractului de munca a salariatului detasat si completeaza urmatoarele informatii obligatorii:
-data de inceput a suspendarii de la care intra in vigoare suspendarea, respectiv data consemnata in decizia de detasare anexata in dosarul personal al salariatului;
-data de incetare a suspendarii ?? estimata la care detasarea isi inceteaza efectele asupra CIM, respectiv data consemnata in decizia de detasare
-CUI, denumire si nationalitate angajator catre care se face detasarea si unde salariatul va presta munca.
Termenul este de 19 zile lucratoare de la ziua anterioara datei la care decizia isi produce efectele.
Angajatorul de baza va inregistra in Revisal si incetarea detasarii (data de incetare), respectiv prima zi in care salariatul isi reia activitatea la locul de munca initial.
Angajatorul de baza are obligatia de a completa si depune formularul 205.
Deoarece nu incheie cu salariatul un contract de munca, angajatorul catre care se face detasarea nu are nicio obligatie de operare in Revisal.
Deoarece se dispune in interesul angajatorului la care urmeaza sa se efectueze, detasarea presupune existenta unui acord intre cei doi angajatori implicati.
2.Codul muncii
Art. 35. (cumulul de functii)
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.