Contractul Colectiv de munca, obligatoriu?
La societatea Bingo Star SRL în pofida faptului că ponderea în numărul de salariaţi o constitue salariaţii cu program redus şi care sunt în fapt angajaţi cu contract de muncă de diferiţi angajatori cu program normal de muncă aferent unui contact individual de muncă de bază - functia de baza - , fiind risipiti in locaţii diferite /localitati diferite/ aparinând mai multor societăţi comerciale, inspectorii ITM-HR solicita incheierea Contractului Colectiv de Munca, desi acesta odata intocmit nu va fi decit o formalitate aberanta si absurda, deoarece in cazul dat nu poate fi vorba de un colectiv de munca cu interese convergente.
Structura contractelor individuale de muncă active a salariaţilor, conform raportării D112/201502, pentru luna Februarie 2015 este:
- CIM salariaţi cu regim normal de muncă 6 functie de baza
- CIM salariaţi cu program redus de muncă
o ? regim normal 4 ore/zi 1 functie de baza
o 2 ore/zi; 8 ore/săptămână 63 in afara functiei de baza
Oare Legea trebuie aplicata numai in text ori si in spirit.
Deocamdata sunt reglemetari care se doresc a fi respectate numai in text ?ad-literam?, astfel justificanduse aplicarea de amenzi.
In cunostinta mea persista idea ca Legea este un ghid si un ajutor in derularea activitatilor umane, nu doar texte.
In aplicarea art.129 Legea 62/2011(r) cu completările şi modificările ulterioare, s-au antamat procedurile de negociere colectivă, Astfel, s-au demarat procedurile prevăzute la art.130 Legea 62/2011 şi a avut loc prima şedinţă de negociere fiind nominalizată echipa de negociere, şi desemnat reprezentantul salariaţilor pentru derularea procedurilor de negociere, s-a întocmit proiectul Contractului Colectiv.
Drept dovadă depunem copia P.V. a primei şedinţe.
a intrebat la 19 Mai. 2015
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
8 raspunsuri
a raspuns userului Mircea Scalat la 10 Iun. 2015
Ce legatura are legea 22/2011 cu problema prezentat? Poate totusi va referiti la legea dialogului social - 62/2011 si nu alta lege.
Daca salariatii au cumul de functii, nu vad problema. Au acest drept prin lege. Ei pot si incadrati si prin agent de munca temporara, ceea ce inseamna ca vor lucra pentru o unitate dar vor fi platiti de cea care i-a incadrat.
Dvs sunteti de parere ca explicati clar, noi suntem de parere ca nu prea, din pacate aveti un mod de exprimare greoi si greu de descifrat. Nu stiu de unde ati luat denumirile de CIM-PR si CIM-PN, trebuie sa deducem noi ce inseamna pentru ca in lege nu exista.
a raspuns userului adriana iancu la 28 Mai. 2015
a raspuns userului Aelenei Ana la 27 Mai. 2015
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2015
a raspuns userului Mircea SCALAT la 22 Mai. 2015
a raspuns userului Mircea SCALAT la 22 Mai. 2015
Unde nu se respecta drepturile si obligatiile partilor se merge in instanta de judecata si se solcita interventia ITM pentru sanctiuni contraventionale si aplicarea corecta a Codului muncii. Daca problema ramane nerezolvata dupa controlul inspectorilor, solutia ramane instanta.
a raspuns userului adriana iancu la 21 Mai. 2015
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2015