ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot fi remunerate cadrele didactice pe proiecte FSE?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lamurirea pe care o solicit se refera la remuneratia profesorilor din invatamantul preuniversitar pentru activitatea prestata in cadrul proiectelor POSDRU. Ma refer la proiectele in care scoala este partener, deci scoala primeste finantare de la AMPOSDRU pentru o activitate care dureaza mai multe luni calendaristice si in care sunt angajati cu contracte de munca unii din profesorii scolii. Asadar contractul unui professor pentru activitatea de proiect este distinct de contractul de munca pentru activitatea didactica, adaugand inca jumatate de norma. Mentionez si faptul ca activitatea din proiect poate fi alta decat didactica (de orientare scolara, de documentare etc).
Intrebarea este urmatoarea: poate avea profesorul orice salar acceptat de AMPOSDRU, ca oricare alt expert? Conteaza, din acest punct de vedere, daca activitatea pe proiect este diferita de activitatea de baza? Un raspuns confuz pe care l-am primit de la un reprezentant al unui inspectorat facea referire la Legea 284 din care nu am reusit sa extrag informatia pe care o caut. Cu considratie, CC


Cristina Cristea
 User  Cristina Cristea
a intrebat la 22 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns userului adriana iancu la 23 Feb. 2015
Cu scuze pt insistenta, revin cu multumiri dar si cu rugamintea sa ma ajutati sa inteleg pe deplin. Art 5 litera c are continutul;
" c) realizarea ierarhiei salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza si a indemnizatiilor lunare de incadrare, atat intre domeniile de activitate, cat si in cadrul aceluiasi domeniu, are la baza evaluarea posturilor, diferentierea facandu-se in functie de urmatoarele criterii:
- cunostinte si experienta;
- complexitate, creativitate si diversitatea activitatilor;
- judecata si impactul deciziilor;
- influenta, coordonare si supervizare;
- contacte si comunicare;
- conditii de munca;
- incompatibilitati si regimuri speciale;"
In acest context un professor preuniversitar (gimnaziu, liceu) poate primi intr-un proiect POSDRU salariul permis de grila fondurilor UE pt experti cu studii superioare, adica semnificativ mai mare decat salariul de baza al profesorilor respectivi?
Cu stima, CC
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Feb. 2015
Art. 35. [cumulul de functii]
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.. Modalitatea de calcul este destul de specifica in institutiile de stat, dar in general angajatorul trebuie sa respecte la incadrare nivelul salariului minim pe economie de 975 lei brut pentru norma intreaga.
Art. 9 din Legea 284/2010 prevede ca sistemul de salarizare reglementeaza remunerarea personalului din sectorul bugetar in raport cu responsabilitatile postului, munca depusa, cantitatea si calitatea acesteia, importanta sociala a muncii, conditiile concrete in care aceasta se desfasoara, rezultatele obtinute, precum si cu criteriile prevazute la art. 5 lit. c) din lege.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024