ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De ce drepturi ar trebui sa beneficiez ca angajat roman detasat in Olanda?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Situatia mea si a colegilor mei este urmatoarea:
Suntem angajati la o firma in Romania, pe contract romanesc, dar suntem detasati la o alta firma in Olanda. In Codul Muncii scrie ca angajatii detasati in alta tara beneficiaza de drepturile care le sunt cele mai favorabile. Cand vine vorba de zile libere legale, le respectam pe cele din Olanda, la sfarstiul anului facandu-se o diferenta intre numarul de zile libere din Romania si cele din Olanda. In functie de aceasta diferenta, mai primim zile libere, sau trebuie sa mai recuperam.
Legislatia in Olanda prevede ca numarul de ore lucrate pe saptamana sa fie de 38. Cei care sunt pe contract olandez deja, si nu mai sunt detasati, ci angajati permanent ai companiei olandeze, lucreaza 40 de ore pe saptamana, iar acest plus de 2 ore in fiecare saptamana, le asigura un numar de 12 zile libere in plus fata de concediu. Salariul si diurna ne sunt platite de firma din Romania. Acesta este principalul obiect al firmei noastre, angajeaza romani pentru a-i inchiria la diverse firme olandeze. Dupa o perioada, care de obicei este de 3 ani, acestia vor trece pe contract olandez direct la firma la care au fost inchiriati. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Ar trebui sa beneficiem de aceleasi drepturi ca si angajatii olandezi in ceea ce priveste numarul de ore lucrate?
2. Am semnat un act aditional pe care scrie ca suntem detasati, si ca vom munci 8 ore/zi, 40 de ore pe saptamana. Poate fi acest act aditional ilegal in cazul in care ar trebui sa beneficiem de drepturile cele mai favorabile?


Razvan Astefanoaei
 User  Razvan Astefanoaei
a intrebat la 10 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2015
Angajatorii din Romania care dispun detasarea unor angajati trebuie sa respecte prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 si pe cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009.
Conform documentelor, salariatul detasat se poate supune legislatiei unui singur stat membru. Potrivit art. 12 din Regulamentul 883, salariatul detasat in alt stat membru pentru a lucra pentru angajator continua sa fie supus legislatiei statului din care a fost detasat, daca perioada activitatii nu depaseste 24 de luni si acesta nu a fost trimis sa inlocuiasca o alta persoana.
Prin urmare actul aditional incheiat la contractul individual de munca este perfect legal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Gratiela Petrescu Ioana Popa G Stancu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024