ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie inchidere contract de munca cu pensie anticipata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
as dori sa ma sfatui-ti in legatura cu urmatoarea situatie; am fost angajata la o firma si am cerut sa mi se inchida contractul de munca cu articolul corespunzator pentru pensie anticipata, neavand alta optiune la momentul dat.Intre timp mi-am gasit alt loc de munca si numai doresc sa ies la pensie anticipat avand in vedere ca mai am un an pana la varsta standart de pensionare, intrbarea mea este ; daca nu am depus dosarul de pensie anticipata si m-am angajat din nou in conditii normale de munca la anul cand ies la pensie definitiv pot sa am probleme sa nu? pot prezenta decizia de la locul de munca unde mi s-a inchis contractul cu articolul corespunzator pensiei anticipate sau am nevoie de alta decizie cu alt articol. Nu stiu daca am procedat coret reangajandu-ma din nou.
Va multumesc

Elena Barsan
 User  Elena Barsan
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
Sunt doua posibilitati;
1. in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de pensionare anticipata puteti cere anulartea deciziei
Art. 106 din Legea 263 din 2010
(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.
(

sau
2. prestati munca la angajatorul la care v-ati incadrat chiar daca sunteti pensionata anticipat insa vi se va suspenda plata pensiei pana la data indeplinirtii conditiei de varsta standard cand se va transforma din oficiu aceasta pensie.

In cazul pensiei anticipate , contractul de munca se incheie la data comunicarii deciziei de pensionare.Dvs avand contractul de munca incetat pe baza cererii de pensionare la primul angajator ati fi putut primi pensie cu data incetarii calitatii de asigurat salariat dar pentru ca v-ati reangajat se va suspenda plata pensiei pentru ca in cazul pensiei anticipate, nu se cumuleaza pensia cu venituri salariale.
Art. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
;;;
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;

Daca insa sunteti pensionata cu reducerea vbarstei de pensionare pentru lucru in conditii de grupa de munca, deosebite sau speciale puteti cumula pensia cu venituri salariale.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024