ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie in alb


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal ca un angajator sa oblige un angajat sau mai multi sa semneze o demisie in alb doar pentru simplul fapt ca nu a fost intr-o duminica la serviciu ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Adrian Eparu
 User  Adrian Eparu
a intrebat la 22 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Nov. 2012
Nu este legala fortarea angajatului de a-si da demisia. Aceasta reprezinta incetarea contractului de munca din initiativa salariatului si nu din cea a angajatorului. Acesta din urma are obligatia de a o inregistra dar nu poate forta angajatul sa isi dea demisia. Sfatul meu ar fi sa nu semnati o astfel de cerere, iar daca el doreste incetarea raportului de munca, prin neinaintarea demisiei il fortati sa recurga la procedura legala de incetare a raportului de muna. Plus ca, odata ce ati semnat demisia, pe de o parte aceata nu poate fi contestata in instanta, iar pe alta pierdeti dreptul la indemnizatie de somaj, in cazul in care doriti sa beneficiati de ea si indepliniti conditiile de acordare.

In situatia in care ziua de duminica este zi lucratoare prin specificul unitatii, iar dvs beneficiati de compensarea ei cu spor si alta(e) zi(le) de repaus saptamanal, atunci neprezentarea la lucru fara motivare obiectiva sau acordul angajatorului se considera abatere disciplinara. O concediere ca urmare a unei abateri insa poate fi dispusa numai dupa parcurgerea procedurii de cercetare disciplinara. Altfel, sanctiunea disciplinara constand in concedierea salariatului va fi lovita de nulitate absoluta, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Daca angajatorul va preseaza in continuare sa va dati demisia, si daca aveti dovezi care sa arate ca aveti dreptate in acesta privinta, atunci faceti o sesizare catre ITM.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024