ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie in timpul concediului fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot sa imi dau demisia, sa cer lichidarea de la firma unde lucrez daca vreau sa parasesc aceasta intrepindere, eu fiind in concediu fara salar din luna iunie pina in luna decembrie anul curent? Voi intampina probleme in acest sens? Din cate cunosc eu, nu as avea de ce sa-mi fac probleme. Sfatul si parerea dumneavoastra calificata care ar fi? Sper ca nu mai trebuie perioada de preaviz in cazul meu. Multumesc anticipat, cu stima, A.C.

Adaugata in: Legislatia muncii Cfs
Crenganis Adrian
 User  Crenganis Adrian
a intrebat la 05 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2013
Ca sa va puteti da demisia in situatia de fata, ar trebui inainte de toate sa solicitati angajatoruli revenirea din concediu fara plata, apoi sa inaintati cererea de demisia cu respectarea preavizului din contractul dvs de munca. Cat timp angajatorul nu renunta la acesta, partial sau total, aveti obligatia respectarii lui. In caz contrar se va considera abatere disiplinara constand in absentare nemotivata de la locul de munca si riscati sa fiti sanctionat disciplinar, in urma unei cercetari, demisia putand fi transformata in concediere pe motive disciplinare.

Daca doriti sa nu mai stati in preaviz, incercati o cerere de incetare cu acordul partilor, fara insa a scapa din vedere faptul ca angajatorul poate refuza aceasta solictiare. Situatie in care va ramane doar varianta demisiei.

Daca depuneti cererea de demisie din concediu fara plata, nu obtineti niciun avantaj. Pentru ca CFP, fiind perioada de suspendare, va suspenda in continuare contractul, ceea ce inseamna ca dupa finalizarea lui veti efectua preavizul, deci nu se pune problema ca veti inceta mai devreme. Oricum ati intoarce situatia, preavizul este obligatoriu in cazul demisiei, cu exeptia cazurilor in care angajatorul renunuta la el, partial sau total. Iar daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale, salariatul poate demisiona fara preaviz, dar numai atunci.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024