ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


detasare AUSTRIA domeniul constructiilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am salariati pt. care am obtinut formularul A1 si doresc sa lucrez in domeniul constructiilor in AUSTRIA pe o perioada de 12 luni(firma din romania presteaza servicii de constructii pt. o firma din asutria),salariul in CIM este trecut in eur si se calculeaza lunar la cursul BNR de la data platii (in stat ) .
1.Doresc sa stiu daca aceasta detasare se inregistreaza in REVISAL si daca se modifica lunar salriul in revisal avand in vedere ca cursul valutar se modifica?
2. Daca detasez un salariat pe o perioada de 8 zile imi mai trebuie formularul A1?
Sau ce conditii trebuie sa indeplinesc?

Maria Popa
 User  Maria Popa
a intrebat la 04 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2015
La nivel european, sensul notiunii de detasare nu este, acelasi cu cel din Codul muncii republicat. Sunt cateva elemente care fac ca notiunea de detasare trasnfrontaliera a salariatului roman sa corespunda definitiei delegarii din Codul muncii, si nu celei a detasarii. Salariatul desfasoara astfel activitate in beneficiul angajatorului din Romania, a celui care il detaseaza, si nu pentru un tert, asa cum se intampla in cazul detasarii regelementate in Cod.
Mai intai, contractul de munca incheiat cu angajatorul care detaseaza salariatul poate fi mentinut activ pe toata perioada detasarii, ceea ce inseamna ca angajatul va fi platit in continuare si de angajatorul sau de drept.
Un alt element distinctiv il reprezinta durata detasarii in afara tarii. Codul muncii stablieste ca detasarea poate fi dispunsa pe o perioada initiala de 1 an, cu posibilitatea prelungirii ei din 6 in 6 luni, ca urmare a unor motive obiective si cu acordul salariatului.
Documentul A1 insa poate fi obtinut pentru o perioada initiala de 24 de luni, prin exceptia precizata la art. 12 al Regulamentului european.
Angajatorii din Romania care dispun detasarea unor angajati trebuie sa respectate prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 si pe cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009.
Prin urmare detasarea nu se inregistreaza in Revisal.
In contractul individual de munca nu se trece salariul in euro.Salariul poate fi negociat in euro, dar se plateste in lei la un curs stabilit.
Codul muncii nu se precizeaza moneda in care trebuie platite salariile angajatilor, dar in contractele individuale de munca, la litera J, inscrierea "salariului de baza lunar brut in lei", iar in Revisal, softul electronic prin care inspectorii de munca verifica inregistrarile contractelor de munca ale angajatilor, prevede leul ca moneda de inscriere a rubricii de salarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii