ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare la filiala din Franta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti daca aveti cunostinta ca se poate obtine formularul portabil A1 pentru lucratorii detasati de la firma mama din Romania la sucursala acesteia din Franta, pentru o anumita perioada determinata, pentru a putea presta servicii in cadrul mai multor contracte pe care le are incheiate sucursala cu diversi beneficiari. Citind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca lucratorii detasati pentru obtinerea formularului A1, si anume: "activitatea lucratorului detasat sa fie clar determinata d.p.d.v. al actiunilor dar si a duratei acestora, aceasta conditie fiind dovedita prin prezentarea unei copii a contractului incheiat intre angajatorul din Romania si cel din statul membru" eu cred ca nu este posibila obtinerea acestui document insa, avocata companiei sustine contrariul.
Este vorba de detasare conform Regulamentului CE 883/2004 si al Regulamerntului CE 987/2009 si nu detasarea definita in Codul Muncii.

Adaugata in: Legislatia muncii
Adriana-narcisa Tabacu
 User  Adriana-narcisa Tabacu
a intrebat la 08 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana-narcisa Tabacu
 User Adriana-narcisa Tabacu (expert contabil, Cabinet expert contabil Tabacu Adriana)
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Feb. 2013
1. Din raspunsul pe care mi l-ati dat rezulta ca am dreptate eu si nu avocata. Tocmai va spuneam ca avocata sustine ca se pot detasa salariati la sucursala din Franta fara a avea incheiat clar vreun contract. Adica, sustine dumneaei ca eu pot detasa salariatii la sucursala pentru a fi acolo in cazul in care se vor incheia 1,2,3 sau mai multe contracte, sa fie pregatiti sa inceapa activitatea (un fel de punere la dispozitie a salariatilor ).
2. Stiu ca este obligatoriu formularul A1.
3. Citez: "In cazul dvs, daca este vorba de aceeasi firma, ar trebui sa intervina o delegare si nu o detasare, inteleg ca este vorba de acelasi angajator"
In acest caz spuneti-mi dvs. ce intelegeti prin delegare si nu detasare(dar nu delegare/detasare conf Codului Muncii ci regulamentelor europene)
4. Este vorba de sucursala (fara personalitate juridica) NU FILIALA.

Multumesc!
Astept raspunsul dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2013
Avocata dvs are dreptate. Ar trebui sa aveti un contract incheiat cu angajatorul caruia urmeaza sa ii puneti la dispozitie personal, prin detasare. Este obligatorie obtinerea formularului A1 pentru salariatii detasati.

In cazul dvs, daca este vorba de aceeasi firma, ar trebui sa intervina o delegare si nu o detasare, inteleg ca este vorba de acelasi angajator. Daca filiala din Franta functioneaza ca angajator de sine stator clar este vorba de detasare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024