ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

emitere formular a1marinari...


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Suntem o societate cu activitate de plasare forta munca marinari ce-si desfasoara activitatea in spatiul UE mai exact la RIN,deloc pe teritoriul Romaniei si dorim sa obtinem formularul A1 pentru angajatii nostrii.
Intrebarea este daca trebuie sa dovedim ca activitatile noastre din tara sunt similare cu cele din strainatate atata timp cat noi nu avem activitate in Romania si daca pentru marinari exista alte conditii.
Multumesc,

Dkm Dkm
 User  Dkm Dkm
a intrebat la 15 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dkm Dkm
 User Dkm Dkm
a raspuns userului adriana iancu la 16 Ian. 2015
Va multumesc frumos pentru promtitudine si pentru link-ul transmis dar nu am gasit nimic referitor la formularul A1 sau conditii speciale de emitete pentru marinari.Regasesc in alta parte informatii utile...pe sit-ul ANR?

O zi frumoasa,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Angajatorii din Romania care dispun detasarea unor angajati trebuie sa respecte prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 si pe cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009.
Conform documentelor, salariatul detasat se poate supune legislatiei unui singur stat membru. Potrivit art. 12 din Regulamentul 883, salariatul detasat in alt stat membru pentru a lucra pentru angajator continua sa fie supus legislatiei statului din care a fost detasat, daca perioada activitatii nu depaseste 24 de luni si acesta nu a fost trimis sa inlocuiasca o alta persoana.
In cazul in care aceste doua conditii nu sunt intrunite, pentru ca salariatul sa ramana supus legislatiei de securitate sociala din statul initial, este necesara obtinerea de catre angajator a formularului A1, document ce face dovada platii contributiilor in strainatate.
Documentul A1 poate fi obtinut pentru o perioada initiala de 24 de luni, prin exceptia precizata la art. 12 al Regulamentului european.
http://www.rna.ro/servicii/Personal%20Navigant.html

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni alexei delimart Marius Ion G Stancu adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024