ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Evaluare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, reformulez intrebarea mea din 16.11.2012 la care nu am primit inca raspuns:
cum se face in conditiile art.254 Codul muncii:
a) evaluarea prejudiciilor globale, rezultate in urma incetarii complete a continuarii activitatii firmei – datorita neplatii darilor catre bugetul statului, a chiriei, utilitatilor, salariilor, alte taxe etc.;
b) evaluarea prejudiciilor provocate personal de fiecare salariat care era angrenat in echipa care asigura fluxul de productie pentru produsele contractate de firma angajatoare;
c) daca angajatorul poate actiona in judecata pentru despagubiri intreaga echipa mai inainte mentionata sau trebuie sa prevada in cererea de chemare in judecata distinct fiecare salariat cu un anume prejudiciu evaluat per angajat, in situatia in care procesul de productie al respectivelor produse contractate contine peste 50 de faze de productie si membrii echipei mentionate au participat fiecare la toate sau doar cu unele mici exceptii la toate fazele de productie; o exceptie mai mare o constituie doar membrul echipei care avea sarcina si de control de calitate al produselor finite?
Cu stima,
Demeter E.


Adaugata in: Legislatia muncii
Elemer Atila Demeter
 User  Elemer Atila Demeter
a intrebat la 03 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elemer Atila Demeter la 03 Dec. 2012
In momnetul in care evaluati pagubele produse si stabilit daunele, trebuie sa aveti in vedere limita impusa de lege, si anume 5 salariiminim brute pe economie. Contravaloarea pagubei nu poate fi mai mare de atat.

Art. 254
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3) , nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Evaluarea trebuie sa aiba in vedere costuri, cheltuielir / investitii si pierderile rezultate, produsele gresite.

In instanta lucrurile se schimba, instanta de judecata va stabilit daca dauna solicitata de dvs este corecta si va fi acordata sau vor stabili o noua dauna. Aici va recomand sa luati legatura si cu un avocat in domeniu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Elemer Atila Demeter la 03 Dec. 2012
In procesul de productie lucrurile sunt mult mai complicate. Pentru obtinerea unor produse ar trebui sa fie consumuri de materiale normate. Eventuale depasiri ale acestor consumuri ar fi determinate intr-adevar si de calitatea muncii prestate de salariati.Pentru a li se imputea eventuale depasiri de materiale ,salariatii trebuie sa fie in cunostinta de cauza.
Am sa va dau un exemplu.La o fabrica de incaltaminte, CTC era foarte exigent si foarte multe din produse erau declasate pentru vicii minore Pierderile erau foarte mari pentru firma.Personalul care asigura managemebntul a renuntat la CTC si a luat masura despagubirii consumatorilor in caz ca produsele nu corespundeau dpv calitativ Refuzurile au scazut considerabil.
Imi pare rau dar cred ca problerma dvs depaseste cadrul resurselor umane .Este o problema mai mult tehnica si tehnologica.
Imbunatatirea randamentelor si calitatii productiei este data si de nivelul de pregatire al salariatilor. Incertcati sa aveti o mai multa aplecare asupra acestor aspecte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elemer Atila Demeter
 User Elemer Atila Demeter
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Dec. 2012
Buna seara stimata doamna Ganea, observ ca raspusul dumneavoastra incearca sa vizeze titlul intrebarii mele precedente, caz in care omiteti inexplicabil informatiile din preambulul intrebarii. In acest sens imi este foarte greu sa admit teoria dumneavoastra, deoarece salariatul care produce rebuturi si angajatul cu sarcina de serviciu privind controlul de calitate daca nu-si fac datoria la care s-au angajat nu determina manageriatul societatii, ci influenteaza direct calitatea produselor realizate.
Dar revenind la intrebarea pe care am formulat-o, aceasta viza in concret evaluarea prejudiciilor in conditiile art.254 Codul muncii. Va rog in acest sens sa-mi raspundeti.
Cu stima,
Demeter E.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2012
Nu cred ca este o raspundere patrimoniala din ceea ce prezentati dvs. Prejudiciul trebuie cuantificat pe fiecare salariat. De regula raspunderea patrimoniala este data de incheierea unor contracte de garantii incheiate in baza Legii 22 din 1969. Eventuale prejudicii ale societatii din nerespectarea sarcinilor de serviciu se sanctioneaza ca abateri disciplinare.
Salariatii nu pot fi responsabilizati pentru eventuale esecuri manageriale prin provocarea de pierderi.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024