ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In caz de francizare, pot fi preluata ca angajat daca sunt in concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In prezent lucrez la o companie cu contract perioada determinata, urmand ca pe 1 mai contractul sa-mi expire.Sunt insarcinata in 4 luni jumatate, iar angajatorul nu doreste sa-mi mai prelungeasca contractul. Tot in perioada asta s-a hotarat ca locatia in care lucrez sa se francizeze, dar nu se stie cu exactitate data. Intrebarile mele sunt:
Francizorul poate refuza preluarea mea ca si angajat , avand in vedere ca sunt insarcinata?
Daca pana la 1 mai nu se face francizarea, iar eu intru in concediu medical, si dupa o perioada se francizeaza, eu in grija cui raman, a companiei, unde sunt in medical sau ma preia francizorul cu concediu medical cu tot?

In speranta ca m-am facut inteleseasa, astept un raspuns de la dvs.
Multumesc!!

Adaugata in: Legislatia muncii
Sophia Dorneanu
 User  Sophia Dorneanu
a intrebat la 31 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sophia Dorneanu
 User Sophia Dorneanu
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Apr. 2014
Buna ziua, revin cu o intrebare: in urma discutiei avute cu angajatorul, ei vor sa-mi prelungeasca contractul pe nedeterminat, iar cu data de 1 mai, cand incepe noul contract sa - mi iau concediu medical pana intru in prenatal. Dar cu conditia ca in momentul in care semnez contractul sa semnez si un acord a ambilor parti ca incepand cu data( ziua cand voi naste) eu sa- mi dau demisia din companie. Ma poate afecta in vreun fel aceasta demisie incepand cu data la care voi naste ?

Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Contractul pe perioada determinata poate expira de drept in timpul concediului medical, legea ii permite acest lucru angajatorului si nu il obliga sa il prelungeasca pe considerentul ca sunteti insarcinata. Ca atare, daca la data incetarii contractului de munca veti fi in concediu medical, plata lui va fi facuta in continuare de catre Casa de Sanatate, prin prezentarea certificatelor medicale si a dovezii incetarii. Dupa concediul medical imediat puteti intra in cel de maternitate pentru sarcina si lauzie, care la fel, va fi platit de catre Casa de Sanatate.

Chiar daca sediul in care lucrati devine franciza pana sa va inceteze contractul de munca, francizorul este obligat sa va preia atat timp cat nu v-a expirat contractul, cat timp este inca activ, dar nu are obligatia legala sa il prelungeasca peste termenul negociat initial la semnarea lui.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024