ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare CIM dupa expirarea perioadei de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: am angajat cu 28.04 un inginer (in CIM este clar specificat faptul ca perioada de proba este de 15 zile lucratoare). Problema este ca nu s-a prezentat nici macar o zi la serviciu si a inceput sa aduca concedii medicale pe diverse "boli", cum ar fi stare febrila. Intrebarea mea este: ii pot desface CIM in baza art. 31 alin. 3 din Codul Muncii dupa ce trec cele 15 zile lucratoare ? (folosind doar o notificare) Sa nu ma intelegeti gresit, nu este o practica in firma noastra. Multumesc.

Andreea B.
 User  Andreea B.
a intrebat la 05 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2014
Daca nu aveti certificatele medicale ale salariatului prezentate pana astazi cel tarziu, pentru luna anterioara, atunci se poate considera absentare nemotivata de la locul de munca si puteti dispune incetarea raportului de munca in baza art. 31 (3). Este foarte important insa ca salariatul sa semneze pentru primirea documentului pentru ca acesta sa produca efectue juridice, altfel se poate considera ca nu a intrat in posesia lui si nu a luat la cunostinta despre continutul notificarii. O alta varianta ar fi sa verificati legalitatea concediilor medicale, cu ajutorul reprezentantilor casei de sanatate, in conditiile prevazute de OUG 158/2005 si a normelor de aplicare. Iar daca se constata ilegalitatea acordarii lor, atunci puteti recurge direct la cercetare disciplinara si apoi concediere, ca urmare a absentarii nemotivate de la locul de munca. Asta in cazul in care aveti si certificatele medicale sau daca vi s-a comunicat deja ca este in medical.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024