ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare suspendare crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajata a solicitat concediu crestere copil cu data de 22.03.2013.

In perioada 22.03.2013- 27.03.2013 a fost in spital cu copilul care in data de 27.03.2013 a decedat la spital. Actele pentru dosarul de crestere copil i s-au dat si i s-a operat in revisal suspendarea pt. crestere copil. Doamna nu a depus actele pentru crestere copil , fiind in spital iar ulterior nu a dorit sa mai stea la cozi pentru indemnizatie pentru cateva zile.

Cum se procedeaza in acest caz?

Trebuie emisa o decizie de incetare a suspendarii pentru CC, avand la baza cererea dnei si certificatul de deces ? care este temeiul legal? In codul muncii exista temei legal pentru suspendare CC, respectiv art. 51/a.

Unde exista prevederi pentru astfel de situatii, respectiv cand este decesul copilului inainte sau dupa depunerea dosarului pentru indemnizatie CC, cum se procedeaza la inscreierea in revisal, care este temeiul legal al incetarii suspendarii , si daca mama beneficiaza conform legii de vreun ajutor sau concediu sau alte masuri.

Multumesc

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 28 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2013
Ar trebui incetata suspendarea contractului, pe baza unei decizii in care sa apara temeiul incetarii inainte de termen. Temeiul incetarii ar fi certificatul de deces prezentat de salariata, treceti in decizia de incetare a suspendarii acest temei. Plata indemniziatiei inceteaza ca urmare a decesului copilului, din ziua imediat urmatoare acestei date.

Art. 16 - OUG 111/2010
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4)
b) a avut loc decesul copilului.

Din pacate legea nu prevede acordarea unui ajutor in acest caz, numai daca angajatorul doreste sa acorde un ajutor financiar pentru deces o poate face, din legea nu ii impune. In Codul muncii este prevazuta acordarea zilelor libere platite pentru evenimente de familie deosebite, iar numarul zilelor se stabileste in CCM / RI. Vedeti ce este prevazut in aceste documente si cate zile poate beneficia. Ea poate solicita pe langa acestea concediu fara plata sau concediu de odihna.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024