ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea contractului de munca conform art 65 , alin 1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajat a unei societati cu contract pe durata determinata, ca muncitor necalificat. Am absolvit cursul de calificare in meseria de cofetar, meserie pe care am si practicat-o pana la un moment dat ( 3 ani ) cand am fost anuntat ca intru in preaviz si ulterior in somaj. Am aflat insa ca in actele oficiale nu am figurat nicaieri ca si cofetar iar incetarea contractului meu de munca s-a efectuat din pozitia de ajutor de bucatar, activitate pe care insa eu nu am practicat-o niciodata. In locul meu acum se cauta sa fie angajata o alta persoana. Avand in vedere cele de mai sus si ca incetarea contractului de munca se face prin art. 65, alin. 1, va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in apararea drepturilor mele ca si angajat aflat intr-o atfel de situatie.
Va multumesc mult.

Eugen Emeric Chvala
 User  Eugen Emeric Chvala
a intrebat la 30 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Emeric Chvala
 User Eugen Emeric Chvala
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Oct. 2014
Multumesc :)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Emeric Chvala
 User Eugen Emeric Chvala
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Oct. 2014
Rectificare - II -
Angajarea initiala s-a facut cu contract pe durata determinata, in acel moment fiind cu statut de muncitor necalificat. Am lucrat asa 8 luni. Apoi mi s-a facut contract pe durata nedeterminata si tot cu statut de muncitor necalificat. Apoi eu am urmat cursuri de calificare pe care le-am absolvit insa nu s-a facut nicaieri o specificare in acest sens, cu toate ca am depus toate actele necesare care sa certifice acest lucru.
Asa se face ca in contract eram si la data intrarii in preaviz tot muncitor necalificat si intrarea in somaj nu s-a facut din pozitia de muncitor calificat - cofetar ci ajutor de bucatar, desi am fost pe functia de cofetar de la inceput si pana acum iar cofetar calificat in ultimile 8 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Eugen Emeric Chvala la 01 Oct. 2014
Nu imi este clar, trebuie sa recunosc, cum de ati aflat tocmai acum despre acest detaliu referitor la functia prevazuta in contractul dvs de munca. Atunci cand l-ati semnat in el trebuia sa apara functia corecta, cea pe care ati ocupat-o in mod real, nu alta. Cand semnati contractul intotdeauna cititi-l cu atentie inainte.

Depuneti o plangere la ITM sau mergeti direct in instanta, cu dovezile pe care le detineti. Functia pe care ati detinut-o nu va influenteaza dreptul la somaj, cea din contract, si realitatea este ca cei de la AJOFM va cer documentele de munca (adeverinta de vechime) si nu descrierea activitatilor prestate, sunt irelevante pentru acordarea somajului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Emeric Chvala
 User Eugen Emeric Chvala
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2014
Rectific : Am fost angajat prima data cu contract pe durata determinata dar de peste doi ani lucrez cu un contract pe durata nedeterminata ca titular de post de cofetar al laboratorului de cofetarie patiserie ... Astept cu mare nerabdare si real interes un raspuns care sa ma ajute in luarea unei decizii. Nu stiu cum trebuie procedat corect insa tot eu trebuie sa alerg peste tot pentru a-mi rezolva cu dosarul de somaj desi sunt chemat la lucru zilnic cu program normal ( 8 ore ) ...

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024