ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un contract de cesiune drepturi de autor, pe durata nedeterminata, si sunt insarcinata. Exista vreo interdictie pentru cesionar de a intrerupe contractul inaintea nasterii? Daca nu exista, eu ce masuri pot lua pentru a avea in final cele 12 luni de venituri impozabile in baza carora se acorda indemnizatia pentru cresterea copilului?

De asemenea, daca cesionarul are restante la plata impozitului adica, mie mi-au fost retinuti banii dar nu i-a virat mai departe exista pericolul ca eu sa nu beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? Ce masuri pot lua pentru a preveni o astfel de situatie sau pentru a-l constrange pe cesionar?

Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Andreea Nicolae
 User  Andreea Nicolae
a intrebat la 16 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Veniturile obtinute in baza contractului de cesiune drepturi de autor se iau in considerare pentru indemnizatia crestere copil. Contractul daca va fi sau nu intrerupt depinde cum agreati cu platitorul de venit. Nu se aplica aceleasi reguli ca in cazul contractului individual de munca. Legea nu prevede obligativitatea suspendarii lui in cazul unui concediu crestere copil. Astfel ca va trebui sa discutati cu angajatorul daca se aplica o suspendare a contractului, daca el este de acord cu mentinerea relatiei de colaborare contractuale, dar faca incasare bani in timpul concediului.

Ca sa puteti avea acel stagiu de 12 luni trebuie sa platiti sau sa fi platit impozit pe venit profesional pe parcursul tuturor celor 12 luni consecutive de pana la nasterea copilului. Neplata impozitului ar putea reprezenta o problema pentru ca indemnizatia se acorda in functie de aceasta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024